четвъртък , септември 19 2024
Pixabay

Жестока шега на Съдбата: Чаровната усмивка на това бебе се оказа симптом на нелечима болест

Невъзможно е да гледате това щастливо лице без емоция. Но с течение на времето родителите разбират, че нещо не е наред с децата им.

Еми е третото дете в семейството. Майка й Ванеса имаше проблеми с първите си две бременности, но тя наистина искаше повече деца. Затова тя твърдо понесе всички трудности. Когато Еми се роди, Ванеса веднага забеляза, че момичето не прилича на по-голямата си сестра Шарлот. Нещо не беше наред с лицето й.

Не, няма очевидна деформация. Напротив, Еми изглежда очарователно дори когато спи с ухилена цялата си малка уста. Но закачливата усмивка шокира майката на Ема.

Нещо повече, малките пръстчета на момичето се свиха странно навътре. Много майки знаят, че това може да е симптом на много заболявания, но се чудят защо лекарите не го забелязват.

„Казаха ми да не лъжа себе си и другите. Намериха всичките ми съмнения за смешни“, спомня си Ванеса. „Осем дни след раждането на бебето майката и момиченцето бяха изписани вкъщи. В медицинското досие на бебето беше записано, че е „абсолютно здраво“. Полудява…

Но скоро проблемите се изсипаха върху семейството.

По време на среща с кардиолог се разкрива, че Хае-ми има сърдечен шум. Не след дълго тя е диагностицирана със синдром на Уилямс.

Синдромът на Уилямс е генетично заболяване, което причинява умствена изостаналост при децата. При тези деца визуално образното мислене е засегнато, но абстрактното мислене изобщо не присъства.

Но тяхната реч е добре развита, интелигентността им не е много по-ниска от тази на обикновените деца, те са приятелски настроени, доверчиви, общителни и много от тях имат отличен музикален слух. В допълнение, бебетата със синдром на Уилямс имат доста специфичен външен вид – „лицето на елфа“: широко чело, голяма уста с малка заострена брадичка, широки вежди и особена форма на носа.

  Защо не е добре да си взимаме горещ душ през зимата:

Синдромът на Уилямс „донесе“ Еми и сърдечни проблеми. Трябваше да я оперират, два пъти сърцето й спираше и тя всъщност беше върната от друг свят.

Сега Еми е добре, но не знам какво ще се случи след това“, каза Ванеса. Ейми е много забавна, обича да слуша семейния ни разговор. Понякога вмъкваше реплики и това караше всички да се смеем.

„Хората си мислят, че ако се усмихва, винаги е щастлива“, продължи майката на момичето. „Но това не е така. Еми изпитва всички емоции на обикновените хора.“

Очаквано, децата трудно ще учат – не само поради особености в развитието, но и поради слаби мускули. На Ейми й беше трудно да седи права и да държи молив.

„Но вярвам, че всичко ще бъде наред. Ванеса иска Еми да постигне всичко, което иска: да отиде в университет, да се научи да шофира, да се влюби, да се омъжи.

  • „Мечтая тя да има едно нещо, с което най-много да се гордее. Да има истински приятели. Желая й голямо щастие.“

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *