петък , септември 20 2024

Никога не бихте си помислили: Едно необичайно нещо от околната среда може да доведе до инфаркт:

Въпреки че може никога да не си го помислите, учените предупреждават, че всъщност има силна връзка между две на пръв поглед несвързани неща.

А именно, дългосрочното излагане на шум от трафика е свързано с повишен риск от сърдечни заболявания и скорошни изследвания предоставиха допълнителни подробности за тази необичайна връзка.

Те изследвали почти 500 възрастни

На сайта на платформата „Здраве“ на престижния университет“Харвард“ пише,че учените са изследвали почти 500 възрастни в продължение на пет години. През това време те събират данни за трафика и шума от самолетите в близост до адресите на всички участници в изследването.

След като се вземат предвид други фактори, които допринасят за риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.. Като замърсяването на въздуха, беше установено,че всяко повишаване на средното 24-часово ниво на шум над 5 децибела увеличава риска от инфаркт или инсулт. И подобни проблеми, свързани със сърцето, с цели 34 процента.

Безпокойство и страх

Използвайки специализирана техника за изобразяване на мозъка. Учените показаха, че по-високите нива на излагане на шум са свързани с по-голяма активност в амигдалата.. Област от мозъка, участваща в обработката на стрес, безпокойство и страх.

Прекомерният шум също се свързва с по-голямо възпаление в артериите, което е известен отключващ фактор за сърдечно-съдови проблеми. Тези открития бяха публикувани през 2019 г. в медицинското списание „European Heart Journal“.

  Кучето отказва да напусне гроба – тогава една жена се приближава и открива истината:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *