четвъртък , септември 19 2024

Кръвната група разкрива дали имате ПРЕДНАЗНАЧЕНОСТ към НАЙ-ТЕЖКИТЕ заболявания: Ето кой е застрашен от РАК НА ПАНКРЕАСА и кой от ИНСУЛТ:

Изследванията показват, че хората с кръвна група 0 са „изолирани“ от развитие на сърдечно заболяване

Това, което непременно трябва да знаете е, че има определени предразположения към определени заболявания според вашата кръвна група, съобщава politika.rs.

Рак на стомаха

Кръвните групи А, АВ и В са по-податливи на това заболяване от група 0. Това важи особено за група А, където по-често се наблюдава рак на стомаха. Изследователите смятат, че това може да е инфекция с Helicobacter pylori, която се среща по-често в група А. Тази бактерия често се намира в стомаха и може да причини възпаление и язви.

памет

Малко проучване, което беше проведено, показа, че хората, които често имат проблеми с паметта, са тези от АВ групата.

Рак на панкреаса

Ако сте от група A, AB или B, имате по-висок риск. Молекулите на кръвна група А и В помагат на Helicobacter pylori да расте и да се развива в червата. Има по-големи шансове да получите рак на панкреаса.

стрес

Хормонът на стреса повишава нивото на холестерола в кръвта. Хората с кръвна група А също имат повишени нива на холестерол.

Малария

Кръвна група 0 може да ви помогне да устоите на това заболяване, което се причинява от ухапване от комар. По-трудно е за паразита да се колонизира, ако имате кръвна група 0.

язва

Стомашната язва е много болезнено нещо, което затруднява ежедневието и изглежда се случва по-често на хора с кръвна група 0.

Кръвни съсиреци

Венозната тромбоза е състояние, при което се образуват съсиреци в дълбоки вени, като тези на краката ви. Изследванията показват, че хората с A, B или AB група имат по-голям шанс този проблем да им се случи.

  Невероятен трик, който ще накара вашите растения да растат по-бързо: Те ще растат като луди и никога няма да увехнат:

Продължителност на живота

Хората с кръвна група 0 са по-склонни да живеят по-дълго. Експертите смятат, че това се дължи на намаления риск от сърдечни и кръвоносни заболявания.

Плодовитост

Вашата кръвна група не може да предскаже кога ще забременеете, но може да играе роля. Едно проучване показа, че жените, които имат по-малко здрави яйцеклетки, са по-склонни да имат кръвна група 0, но са необходими повече изследвания, за да се докаже това.

Диабет

Диабет тип 2 се среща по-често при хора с кръвни групи А и В и експертите все още не са сигурни защо и смятат, че са необходими повече изследвания.

Удар

Вашият риск от инсулт се увеличава, ако имате кръвна група AB. Лекарите смятат, че това е следствие от предразположеност към образуване на кръвни съсиреци, пише порталът Indeks.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *