четвъртък , септември 19 2024

Всяка къща трябва да има това свято растение, казват, че лекува 100 болести:

Босилекът е наричан свещено растение в много култури и традиции, а също така се използва при кръщенета, сватби, религиозни церемонии и освещаване на вода. Миризмата на босилек отпуска и успокоява, затова се смята, че този зелен дар на природата се свързва с духовността

Научно изследване от Сиатъл доказа, че евгенолът може да помогне за понижаване на кръвното налягане, като действа като естествен блокер на калциевите канали.

Блокерите на калциевите канали предотвратяват движението на калций в сърцето и артериалните клетки, което позволява на кръвоносните съдове да се отпуснат.

Босилекът е природно лекарство, което се използва като средство за профилактика и облекчаване на някои заболявания, както и за понижаване на кръвното налягане. Затова не е чудно, че много хора го наричат ​​растение, което лекува 100 болести.

По време на консумацията на босилек тялото ни става по-спокойно, по-спокойно и по-лесно се справяме със стреса, което има благоприятен ефект върху регулирането на хипертонията.

Босилекът е изключително популярен в алтернативната медицина. Защото е богат на евгенол, растителен антиоксидант, който изследванията показват, че може да помогне за понижаване на кръвното налягане.

 Изследвания върху животни показват, че екстрактите от сладък босилек помагат за отпускане на кръвоносните съдове. Разреждане на кръвта, което от своя страна помага за понижаване на кръвното налягане.

Как да консумираме босилек?

За понижаване на налягането е важно да се приема предписаната от лекаря терапия, а босилекът, съгласуван с лекаря, може да бъде естествен помощник в борбата с хипертонията. Можете да го приемате, като изядете няколко листа пресен босилек сутрин на празен стомах, за да се възползвате от всички предимства на тази мощна билка. 

  Това предястие веднага хваща окото с красивия си външен вид: Рецепта и за гости и за празник:

Можете също така да добавите листа от босилек към лимонада.. Или да направите вкусно песто от тях като добавка към много ястия.

Класическият чай от босилек се приготвя, като листата на босилека се заливат с вряща вода. Като никога не се варят, за да се запазят важните съединения в растението.

Но за да си помогнете със стреса и кръвното налягане, можете да си приготвите вкусна лимонада с босилек. Научна статия, публикувана в „Journal of Ayurveda and Integrative Medicine“, отбелязва, че лимонадата с босилек помага срещу метаболитен стрес. Балансира нивата на кръвната захар, липидите и кръвното налягане и има положителен ефект върху намаляването на стреса.

Как да си направим лимонада от босилек?

Загрейте 300 мл вода до кипване, но без да завира. След това сложете във водата три листа пресен босилек и нарязана кора от органичен лимон с дължина около пет см. Разбъркайте, оставете да престои около 15 минути и изпийте. Можете да пиете напитката, когато е напълно охладена. За по-приятен вкус добавете малко мед.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *