четвъртък , септември 19 2024

Кафето в тази жега може да бъде опасно, може да се пие само при това състояние~~

Метеоролозите прогнозират много знойно и горещо лято. Според тях тропическите дни тепърва предстоят, поради което трябва да обърнем по-голямо внимание на нежеланите последици за здравето. 

Дори тези, които нямат здравословни проблеми и се придържат към здравословни навици на живот, не са имунизирани срещу опасностите на адските жеги.

Освен предпазване, което включва избягване на слънце в централните интервали от време, леки дрехи и достатъчно количество течности, има и правило за любимата на мнозина напитка.

Кафето през лятото лесно може да ни подведе, посочва д-р Иван Горник. Води до намалена хидратация, но има начин, по който може да се пие в горещите дни.

„Кафето води до намалена хидратация, но можем да си позволим две до три малки чаши или една голяма, при условие че добавим много вода.“ Знаем, че кафето е диуретик, така че ни кара да губим течности от тялото, а уринирането, причинено от кафе, може да ни накара да мислим, че имаме достатъчно течности, дори когато нямаме“, казва д-р Горник за Jutarnji.hr.

Когато пиете кафе, за предпочитане е да избягвате кафе с аромати и различни добавки, сиропи, захари и подсладители. Най-добрият вариант би бил да пиете кафе у дома. Да го направите домашно кафе или еспресо, без никакви добавки и захар. 

Най-важното е да не прекалявате с количеството изпито кафе през деня. Както казва лекарят – две-три малки кафета са напълно достатъчни.

  Момиче се събужда от 4-седмична кома, за да разбере, че годеникът й я е зарязал заради друга жена:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *