четвъртък , септември 19 2024

Мама роди по средата на вечерята,но другите гости нямаха представа:

Аби Морис бързо започна да ражда с помощта на съпруга си, докато баща й все още готвеше, а майка й продължи да забавлява децата

Една майка неочаквано започна да ражда по време на вечеря с помощта на съпруга и сестра си – докато останалата част от семейството долу нямаше представа какво се случва. 32-годишната Аби Морис, която роди малко момченце седмица преди термина си у дома във Фарехам, Хемпшир, беше поканила роднини на вечеря на 21 август.

Но младшият търговец в крайна сметка започна да ражда, преди парамедиците да успеят да пристигнат, принуждавайки съпруга й Арън, 32, и сестра й Грейс, 29, да се намесят. За щастие бебето Джакс беше родено безопасно и се чувства добре.

Родителите на Аби не подозираха нищо – майка й продължаваше да забавлява децата, докато баща й продължаваше да готви своите домашно приготвени люти чушки в кухнята. „Майка ми нямаше представа какво, за бога, се случва – тя беше толкова разсеяна да забавлява децата, че не разбра, че съм родила бебето горе“, каза Аби.

„Тъй като беше толкова бързо, все още бях с дрехите си. Носех дълга черна пола, която успях да смъкна, а косата и гримът ми бяха непокътнати.

„В крайна сметка баща ми направи чилито за вечеря и дъщеря ми успя да се срещне с Джакс, когато беше само на един час.

„Казахме на всички името му и те трябваше да го видят и да го целунат.“

Аби планираше да организира малка вечеря със семейството си в неделя.

Но в събота – 20 август – започнаха да получават контракции.

След посещение в болницата тя казва, че са й казали, че няма причина за притеснение и е изпратена у дома.

  Тодор намери ученическата си любов във Фейсбук, отиде до Перник и заживяха заедно:

Контракциите се уталожиха през целия ден и до вечерта изглеждаше напълно спряло, така че Аби реши да организира партито, както беше планирано.

Но с напредването на неделя тя забеляза, че отново получава контракции – затова помоли родителите си да отидат рано, за да наглеждат тригодишната им дъщеря Ели.

След като пристигнаха в 14:00 часа, тя реши да си вземе почивка в спалнята и в 16:45 каза на Арън, че ще подремне.

Въпреки това, само 10 минути по-късно, тя се озова в нарастваща болка – и в 16:55, когато Арън дойде да я провери, тя осъзна, че контракциите са само на пет минути една от друга.

Аби обясни: „В събота сутринта започнах да получавам контракции – бяха леки и бях малко притеснена, затова отидох в болницата и ме наблюдаваха, но казаха, че всичко е наред.

„Излязох от болницата и се прибрах в 22:30 и си легнах в 1 сутринта, когато контракциите бяха спрели напълно и си помислих, че е фалшива тревога.

„Сутринта се събудих и същото нещо се повтори – започнаха в 10 сутринта, но всичко беше наред.

„Реших, че няма да отменя [вечерята] – дори и да трябваше да отидем в болница, това означаваше, че хората ще са тук, за да гледат Ели.

„Мама и татко дойдоха около 14 часа и реших да се кача горе в спалнята.

„Около 16:45 ч. Арън се появи отново и аз казах: „Тези няма да отидат никъде, ще бъде същото като вчера“.

„Легнах на леглото, за да поспя малко и след 10 минути контракциите се засилиха и вече не можех да лежа така.

„Аарон дойде в 16:55 и аз му казах, че са силни, но все още има пет минути разлика.

  Докато годеникът ми се стараеше да подсигури общото ни бъдеще, аз му изневерявах с бившия си приятел

„Обадих се на линията за раждане, за да попитам дали е нормално, тъй като все още бяха далеч един от друг, но сега наистина са интензивни.

„Те бяха доста спокойни за това по телефона – нещото, за което се притесняваха, беше фактът, че няма свободни болнични легла.“

Аби твърди, че операторът й е казал, че може да се наложи да посети болница на повече от час път, тъй като няма легла.

Осъзнавайки, че може да ги очаква дълго пътуване, Арън се втурна от къщата, за да напълни колата с гориво, за да се увери, че ще могат да стигнат до където трябва.

Но междувременно нещата не се забавяха за Аби – и в рамките на 20 минути контракциите й внезапно бяха само на една минута.

Аби продължи: „Аарон изтича да вземе бензин, тъй като имахме достатъчно, за да стигнем до местната болница, но не и за час път.

„През това време приключих разговора с дамата и се съгласих да се обадя отново, когато се сближат.

„В 17:15 те бяха една минута една от друга и аз започнах да се паникьосвам, тъй като Арън все още не се върна от бензина.

„Разбрах, че бебето идва у дома.

„На 20 години отново се обадих на родилната линия, но контракциите бяха толкова силни, че изобщо не можех да говоря.

„Те продължиха да казват, че не знаят къде ще ме изпратят и ми се обадиха обратно и ми казаха къде трябва да отида.

„В 18:00 часа все още не се бях чула с тях и казах на Грейс и Арън, че смятам, че трябва да се обадим на 999, защото знаех, че това бебе идва.“

Аби имаше желание да настоява и когато Арън беше оставен на задържане на телефона с линейката, а водачът каза, че трябва да говорят с някого, водите на Аби изтекоха.

  Позволяваше си да ми повишава тон пред родителите ми и пред моите приятели:

Те бяха предадени на акушерка, която обучаваше Аарон как да роди бебето.

Аби каза: „Аарон беше доста разстроен и казваше на Грейс, „Не мога да го направя, не мога да го направя“, а тя му казваше, че може и му помага.“

В този момент останалата част от семейството беше предупредена. Майка й занимаваше Ели, а баща й беше навън, готов да сигнализира за линейката, докато зетят на Аби му съобщаваше новини.

„Всичко това звучеше доста комично долу“, добави Аби.

След раждането бебето е отведено в болница за прегледи, където остава две нощи.

Аби каза: „Не напуснахме болницата до вторник по обяд, но само поради леки усложнения – за щастие Джакс не се нуждаеше от наблюдение.

„Аарон дойде и ни взе с Ели във вторник и се прибрахме вкъщи около 1 час – и тогава започна животът ни като четиричленно семейство.“

Говорител на Portsmouth Hospitals University NHS Trust каза: „Поради непредсказуемия характер на раждането, майчинските услуги навсякъде могат да имат пикове и спадове на активност.

„Наличието на индивидуални грижи по време на раждане е много важно за безопасността, така че когато дадена служба не е в състояние да направи това, те работят със съседни болници, за да подкрепят приемането, докато премине пикът и услугата може да отвори отново, това се управлява чрез трудова линия, те ще се обадят и ще уведомят майката къде могат да отидат за раждане.

„Продължителността на раждането и усещането варира значително от човек на човек и поради тази причина някои бебета ще се родят неочаквано, преди да стигнат до болницата.“

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *