четвъртък , септември 19 2024

Мъж и кучето му оцеляха два месеца в морето – лодката попадна в буря:

Невероятната история за оцеляването на австралийски моряк в Тихия океан нашумя по целия свят.

Мъж и кучето му оцеляха повече от два месеца насред морето, след като бяха застигнати от буря, която повреди катамарана му.

През април 51-годишният австралийски моряк Тим Шадок и кучето му Бела започнаха морско пътешествие от Мексико до Френска Полинезия в Тихия океан.

Въпреки това, само няколко седмици след като тръгнаха на пътешествие през май, двойката шейна попадна в средата на буря, която повреди значително катамарана им, съобщава BBC.

Комуникационните системи на лодката се повредиха толкова зле в бурята, че Шадок не можа да комуникира в никоя посока и се смяташе за безнадеждно изгубен в морето заедно с кучето си.

Снимка: Youtube / Sky News Австралия

Хеликоптер направи наблюдение

Въпреки това, два месеца след изчезването, риболовен кораб в района дойде да вземе все още живия мъж и кучето му Бела . След като хеликоптерът забеляза разбитата лодка, носеща се в средата на острова.

Според австралийския уебсайт 9News двойката е била спасена на борда на риболовен кораб, където лекарят, който е бил на борда, незабавно е прегледал мъжа, който е преминал през невъобразима борба за оцеляване.

Снимка: Youtube / Sky News Австралия

Твърди се, че жизнените му показатели са били нормални. Въпреки че мъжът очевидно е отслабнал и лицето му е белязано от наистина гъста брада.

Шадок казва, че е оцелял в морето с помощта на своето риболовно оборудване.. Което е позволило да се набави храна както за него, така и за кучето. Красавецът благодари на оборудването си, че е оцеляло.

  Цял живот криела една кутия от съпруга си: Разбила целия му свят, когато видял какво има вътре:

„Имам нужда от почивка и храна“

През тези месеци в морето той беше използвал сурова риба като храна и дъждовна вода като вода за пиене. Шадок каза на спасителите, че от дълго време не може да се храни правилно.

– Преживял съм тежко преживяване на морето. Сега имам нужда само от почивка и добра храна, защото от доста време съм сама на морето. Иначе съм в доста добра форма, заявява Шадок в интервю, получено от 9News.

И мъжът, и кучето изглеждаха добре, като се има предвид ситуацията, когато спасителите стигнаха до тях.
Снимка: Youtube / Sky News Австралия

Освен гладната смърт, сериозна заплаха при дълго прекарване на морето е слънцето, но мъжът е успял да избегне по-лошо изгаряне, като е потърсил подслон във вътрешността на лодката си.

За щастие, дългото морско пътуване вече е към края си, тъй като следващият риболовен кораб ще транспортира Шадок обратно в Мексико, където той ще бъде прегледан в болницата за по-подробни изследвания.

Можете да гледате новинарско видео за инцидента тук:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *