четвъртък , септември 19 2024

Пожарникар намери изоставено бебе в кашон – без да знае тогава, че това е дъщеря му:

Да станеш родител и да имаш дете е ситуация, която напълно променя живота на човек. За повечето хора това е желана ситуация, за която вече знаят как да се подготвят, но не винаги е така.

В Съединените щати няколко щата въведоха така наречените сейфове, които трябва да служат като алтернатива в ситуации, когато родителите не могат или не могат да се грижат за новороденото си дете.

Сейфът е климатизиран и съдържа подплатено легло, където бебето може да си почива безопасно. Веднага щом кутията се затвори, тя изпраща тих сигнал до властите.

148 такива бебешки кутии Safe Haven вече са инсталирани в цялата страна, например във връзка с противопожарните служби, казва компанията Safe Haven, отговорна за производството.

Снимка: Youtube / ДНЕС

Важността на кутията и идеята беше наскоро демонстрирана, когато дежурният пожарникар се събуди в два през нощта от аларма, която се задейства от използването на сейфа пред гарата.

Пожарникар, работещ в пожарна станция в град Окала, Флорида, първоначално помислил, че алармата е фалшива, но все пак решил да провери ситуацията.

Поглеждайки в кутията, тя открива здраво малко бебе, увито в розово одеяло.

Тогава той не знаеше, но в кутията лежеше малко момиченце Зоуи , което скоро щеше да стане негова дъщеря.

Двамата се надяваха на дете повече от години

Пожарникарят разказва пред канала NBC, че той и съпругата му са се опитвали безуспешно да имат собствено дете повече от десетилетие.

Намирането на изоставено дете бързо предизвика важна мисъл в главата му.

– Вдигнах го и го задържах. Погледите ни се срещнаха и това беше. От този момент я обичам, казва мъжът.

  Как да прогоним тревожните мисли:

Снимка: Youtube / ДНЕС

Той обаче не си направи труда веднага да се обади на жена си посред нощ, за да я събуди, но знаеше, че тя участва в плана.

Първото нещо, което той направи, беше да вземе бебето със себе си и да отиде в болницата с него в съответствие с инструкциите, обвързващи властите.

Остави важно съобщение за бебето

В болницата пожарникарят попитал за евентуално осиновяване на детето и оставил цялата си информация за контакт, свързана с въпроса, на Зоуи.

– Веднага казах на социалните, че повече от 10 години със съпругата ми се опитваме да имаме дете. Ние също така завършихме всички курсове, изисквани от държавата във Флорида относно осиновяване и се регистрирахме в системата. Липсваше ни само дете, описва ситуацията той.

Бебето на снимката не е свързано със случая. Илюстрация от Shutterstock

По-късно същия ден, когато разказал на жена си за ситуацията, тя се разплакала. Все още обаче нямаше сигурност, че детето ще дойде при тях.

– Най-големият ми страх беше, че съобщението, което оставих на Зоуи, нямаше да бъде включено и тя щеше да се озове някъде другаде. Бяха много стресиращи няколко дни.

Стигнах до нов дом

Два дни след като беше изоставена в кутия, малката Зоуи най-накрая направи официалния си нов дом при първия пожарникар, който намери нея и съпругата му.

Семейството не иска да използва собствените си имена, когато говори по темата, за да защити личния си живот. Официално осиновяването влезе в сила през април.

– Начинът, по който го намерих и се запознахме… това беше небесно напътствие, разказва трогнат пожарникарят.

Снимка: Youtube / ДНЕС

Семейството говори открито за случая, защото се надява, че и биологичната майка на момиченцето ще получи някакво решение да се откаже от момичето.

  Калъф за телефон с брокатена течност вкара жена в болница:

– Искаме да знае, че детето му е обгрижвано и обичано повече от всичко.

Можете да видите историята на семейството във видеото по-долу:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *