петък , септември 20 2024

Спестете 1500 евро за една година, без дори да го осъзнаете:

Експертите винаги посочват, че принципът на спестяването е много прост и се състои в харченето на по-малко пари, отколкото получавате. И наистина звучи просто, но на практика е много трудно постижимо, особено ако доходите не са високи. Но има трик, с помощта на който все пак можете да спестите.

Спестяването на 1500 евро за година звучи много примамливо. За някои това е размерът на месечна заплата, а за други е няколкомесечен доход. И ще го достигнете с лесни стъпки. Имате нужда от касичка. Не е задължително да е старомодният във формата на прасе или супер модерният. Всъщност може да се използва и обикновена кутия, плик или отделна спестовна сметка.

Всеки понеделник поставяйте сума от едно евро в касичката или сметката си. Поставете две евро във вторник, три в сряда, четири в четвъртък, пет в петък, шест в събота и седем в неделя. Заделихте 28 евро за делничен ден, а дори не го усетихте. По този начин сте спестили 112 евро за месец, пише Tips’n’Tricks.

Някои ще кажат, че нямат свободни 28 евро на седмица, така че експертите казват, че в този случай проверете дали можете да генерирате допълнителен доход на непълно работно време или да намалите разходите.

Например, гответе у дома и носете храната си на работа. Вместо да купувате кафе в кафене, носете го от вкъщи в термос или го сварете на работа. Сигурни ли сте, че имате нужда от тези дънки, които планирате да купите точно сега? Други разходи могат ли да изчакат?

Ако мислите за разходите си по този начин всеки ден, бързо ще разберете, че спестяването с този метод е много лесно.

  Дpeвнитe pитуaли нa гъpцитe и pимлянитe c дaфинoв лиcт зa cбъдвaнe нa жeлaния и пpeдпaзвaнe oт бeди:

И помнете, не харчете тези пари през годината. Запазете го, така че след 12 месеца да разполагате с точно 1465 евро, а след това да си дадете почивка.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *