петък , септември 20 2024
Снимка: unsplash.com/ryanmoreno

Прозяване, газове, студени крака: Ето за какво ви предупреждават тези симптоми, не бива да ги пренебрегвате:

Едно проучване показа, че само една трета от населението е в състояние да разпознае симптомите, които показват това състояние навреме и да започне лечение.

Става въпрос за безпокойство.

Симптомите, които показват, че имате тревожност, са:

– краката и ръцете ви са предимно студени, това показва, че кръвният поток не е насочен към тези части на тялото, а по-скоро към горните и долните крайници.

– при преглъщане усещате, че нямате достатъчно кислород, че често се прозявате.

– ако имате проблеми с газовете, опитайте се да избягвате поглъщането на много кислород, защото тогава червата стават по-чувствителни.

Ако сте забелязали някой от тези симптоми, консултирайте се с лекар, за да може той да постави навременна диагноза и да определи лечението ви.

Отпуснете се с дафинов лист

В древни времена гърците признават лечебните свойства на лавровото дърво и затова го използват в медицината.

Необичайната миризма на лавровото дърво има невероятно успокояващ ефект върху нас и много други полезни приложения.

Лавърът се характеризира със силни противовъзпалителни, както и успокояващи свойства. Бори се с епилепсията, но и облекчава дихателните пътища.

Ако сте подложени на стрес, имате високо кръвно налягане, безсъние, лавърът може да помогне и се препоръчва на всички, които искат да контролират холестерола-

Има няколко начина за консумация на дафинов лист – можете да го консумирате в ястия, като го варите във вряща вода.

След като заври, димът постепенно ще се разпространи из цялата стая, което ще ви отпусне.

Релаксирайте с йога

Тези релаксиращи пози ще ви избавят от безсъние, значително ще подобрят съня ви и ще регулират дишането ви. Тези йога пози активират парасимпатиковата нервна система, помагат за намаляване на стреса и насърчават релаксацията.

  Какво означава, когато ви сърбят лявата и дясната длан? Не става въпрос само за пари, има и друга символика:

Тези 3 пози са за всеки, дори и за тези, които никога не са практикували йога. Всичко, от което се нуждаете, е вашата възглавница. Преди да започнете, направете 10 вдишвания и издишвания.

1. Крака нагоре по стената (Випарита Карани)

Легнете по гръб върху възглавница, повдигнете краката си към тавана, така че коленете и петите да са на едно ниво. Ръцете остават до тялото, дланите са обърнати нагоре. По този начин регенериращата енергия пристига в тялото ни заедно с дишането.

Тази поза е идеална за тези, които прекарват много време на краката си. Подобрява се кръвообращението. Важно е да дишате дълбоко. Останете в това положение 2-3 минути. За да излезете от тази поза, бавно огънете коленете си и ги преместете на една страна. Това е много полезно упражнение, резултатът от което ще усетите веднага.

2. Подметките и коленете заедно (Supta Baddha Konasana)

Също така легнете с гръб на възглавницата. Поставете стъпалата на краката си заедно, като преместите коленете си на различни страни. Изпънете ръцете си покрай тялото. Останете в тази поза 3 минути. Не забравяйте да дишате дълбоко и равномерно.

3. Поза на труп (Савасана)

Последна поза, преди да потънете в безгрижен сън. Все още сте по гръб, краката на ширината на раменете, ръцете до тялото, дланите нагоре (но не близо до тялото). Дишайте свободно и дълбоко, съсредоточете се върху дишането. Оставете мислите си да блуждаят и гледайте отстрани. Останете в това положение 3-5 минути.

Намали стреса

Хронично високото ниво на стрес се отразява негативно на здравето и работата на целия организъм. Понякога звучи по-лесно, отколкото е, но наистина можете да се отпуснете бързо и по прости начини.

Изпийте чаша зелен чай

Зеленият чай е отличен източник на L-теанин, съединение, което намалява нивата на стрес и насърчава релаксацията. Зеленият чай е по-добър избор от кафето, защото съдържа кофеин, но в много по-малко количество.

  Напуснах болницата с бебето си, само за да разбера, че съм бременна отново… През цялото време ме съдят, но не ми пука изобщо:

Яж малко шоколад

Изберете черен шоколад, който има поне 70% какао. Изследванията показват, че черният шоколад намалява нивото на хормоните на стреса и регулира метаболизма.

Яж малко мед

Ако изпитвате желание за сладко, хапнете малко мед, който има мощно противовъзпалително действие, подобрява настроението и облекчава тревожността.

Медитирайте

Не е нужно да излизате сред природата, за да изпитате удивителните ползи от медитацията. Пет минути, прекарани в тишина и спокойствие, са всичко, от което се нуждаете, за да се отпуснете. Съсредоточете се върху дишането, ръцете и краката си. Много бързо ще усетите положителния ефект от медитацията.

Дишай дълбоко

Дълбокото и бавно дишане понякога е всичко, от което се нуждаете, за да облекчите безпокойството, безпокойството и да подобрите настроението си.

Бройте обратно

Когато почувствате, че сто негативни и смущаващи мисли ви преследват, започнете да броите назад. По този начин ще се отпуснете и поне за момент ще забравите за всички проблеми, които ви тормозят.

Затвори си очите

Направете кратка почивка, затворете очи и се опитайте да не мислите за нищо. Затварянето на очите за кратко време е чудесен начин да се отпуснете и да се концентрирате.

Масажирайте ръката си

Масажът на ръцете е чудесен за хора, които прекарват цял ​​ден пред компютъра. В ръцете се натрупва голям процент напрежение. Нанесете малко крем върху ръцете си и ги масажирайте добре.

Намокрете фугите със студена вода

Ако сте подложени на стрес, намокрете ставите си с възможно най-студена вода. Намокрете и частта зад ушите, защото там има комплекс от кръвоносни съдове и охлаждайки тези части, вие пряко влияете на работата на цялото тяло.

Сменете средата

Възползвайте се от всяка възможност и прекарайте време на открито. Естествената светлина прави чудеса за настроението и нивата на стрес. Разходете се 5 минути и ще забележите, че сте започнали да се отпускате веднага щом излезете на чист въздух.

  Преди три години тежах 94 кг: Сега съм 66, при това без да се подлагам на диети и гладуване

Погледни през прозореца

Когато всичко е натоварено и сте подложени на силен стрес, отделете малко време, погледнете през прозореца и наблюдавайте всичко, което се случва.

Гушкайте се с вашия домашен любимец

Малко гушкане с вашия домашен любимец повишава нивото на хормоните на щастието, подобрява настроението, регулира пулса и връща самочувствието.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *