петък , септември 20 2024

Това е немислимо у нас: Ето какво се подарява на сватба в Белгия (видео):

Сватбен подарък под формата на пари в плик от години се приема за даденост, но изглежда в Европа са отишли ​​още една крачка напред, което изненада балканците.

Потребителка на TikTok Нина Скочак публикува в гореспоменатата мрежа история за покана, която тя и нейният партньор са получили от приятел, а написаното в долната част на поканата я шокира.

@ninaskocak

Živo me zanima dal se ovo i kod nas radi negdje? 😅 Baš sam pitala i prijateljicu iz Nizozemske i prvi put čuje za ovo, tako da ne znam dal je ovo samo u Briselu ili i dalje #vjencanje #svadba #storytime #balkantiktok #balkanci #muskozenskiodnosi

♬ original sound – ninaskocak

– С Джеф ще ходим на сватбата на негов приятел през септември и получихме покана. Гледам тази покана и най-отдолу пише банкова сметка. Гледам го и го питам какво означава това. 

Той казва „за да пратим парите преди сватбата“. Казвам „невъзможно е, само тези хора са го направили така“. Той казва „не, това е нормално тук, вижте тази покана“ – започна историята Нина, като добави, че в Белгия е нормално.

– В Белгия е така, хората не носят пари в брой на сватбата, внасят ти пари в сметката преди сватбата и това е. Сега като се замисля, реално погледнато, това е оръдие. 

Не е нужно да теглиш пари в брой, да плащаш сметките на хората и това е, хората получават пари преди самата сватба, така че им е по-лесно да се организират – заключи тя и попита последователите си какво мислят за тази практика.

  Кои растения обичат пепел? Как да я използвате:

– Много ми е интересно какво мислите и дали бихте го въвели по този начин. Това у нас не съм го виждала.

В коментарите бяха намерени различни отговори – от хумористични до сериозни.

„А аз откъде ще дам 20 марки“, „Е, това е напълно ОК, но не е за нашия манталитет. „Ще пиша на фиша за торта и цветя“, „Умно“, „Топ“, „Как. Ще платя ли тостер и микровълнова по сметка“, са само част от коментарите.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *