четвъртък , септември 19 2024

Млада жена, която е побеляла на 16, се чувства „по-силна“, след като е прегърнала естествената коса:

Лорин Колдуел започна да забелязва сиви коси, когато беше само на 16, но сега реши да остави естествената си коса да расте, след като я боядисваше на всеки три седмици от 18-годишна възраст

Млада жена каза, че се чувства „по-силна“, след като прегърна сивата си коса и иска да разбие стигмата около това да си млада и сива.

Побеляването е естествена част от процеса на стареене, но за Лорин Колдуел това започна много по-рано от очакваното, когато тя беше само на 16 години.

Лорин е била брюнетка, но е забелязала появата на сиви коси, когато е била тийнейджърка.

22-годишната започнала да боядисва косата си, за да прикрие сивото, когато била на 18 и трябвало да я боядисва на всеки три седмици, за да поддържа цвета.

Но на 20-годишна възраст тя най-накрая реши да се откаже от боядисването и да остави естествената си коса да се появи.

Лорин каза, че е била накарана да се чувства „неудобно“ в училище, когато за първи път е започнала да забелязва сивата коса.

Тя каза на GlagowLive : „Забелязах, когато бях на 16 в гимназията и се чувствах неудобно през повечето време, когато хората ги посочваха. Предполагам, че това е, защото не виждате много млади хора със сива коса и беше само аз.

„В училище, когато беше посочено от момиче, което щеше да седне зад мен, тя ме попита защо имам сива коса. Тя каза, че съм твърде млад за това, и бих казал, че очевидно не е както сега.

  Ето каква е японската тайна за отглеждане на добре възпитани деца:

„Нито един от родителите ми не е побелял млад. Въпреки че майката на баща ми също е побеляла млада, така че може да е от нея.“

Лорин обясни, че ще скубе сивите си коси, преди да прибегне до боядисване на косата си, за да се отърве от сивото, добавяйки: „Прекарвах векове, скубяйки ги пред огледалото, тъй като родителите ми не ми позволяваха да се боядисам , Те биха ми казали просто да се придържам и няма от какво да се срамувам.

„След това на 18 се боядисах в черно, косата ми така или иначе е естествено тъмна, така че когато сивото започна да излиза, наистина контрастираше с тъмното. Боядисвах се на всеки три седмици, защото бях толкова решен да не побелявам. Уверих се винаги беше наистина тъмно и наситено с черна боя.

„Правейки това обаче го накара да се повреди наистина, тъй като боядисвах цялата си глава, не само корените си, и всеки път харчех £9 за кутия.“

През април 2021 г. на Лорин най-накрая й беше достатъчно от поддръжката, която идваше с постоянното боядисване на косата й, и реши да спре.

Първоначално тя свали черната боя от косата си, но това я остави с нюанси на „ужасен“ червен цвят. Тя каза, че тогава хората са я посъветвали да го остави да расте естествено и да види какво ще се случи.

Докато пътуваше, за да прегърне естествената си коса, Лорин откри общност от жени като нея, наречени „сребърните сестри“, които й предложиха подкрепа.

Тя каза: „Реших да погледна други жени, които имат сива коса и не можех да повярвам колко хора са същите като мен, открих цяла общност от жени, които се подкрепят една друга, наречени сребърни сестри.

  Какво да направите, ако ОБУВКИТЕ ви се подхлъзнат на лед? Тези ТРИКОВЕ ще ви помогнат да не се притеснявате, когато ходите по ЗАМРЪЗНАЛА повърхност:

„Поддръжката на косата ми е много по-добра, тъй като сега се грижа за нея много повече. Никога преди не съм използвала топлинна защита и също бих използвала грешен шампоан със силикони, което влоши косата ми още повече. Също така правя редовно процедури с масло и се грижа за нея много повече сега.

„Сега се чувствам малко по-склонен да се грижа за него повече, тъй като искам да го направя да изглежда по-здрав.“

Въпреки че сега се чувства много по-уверена с естествената си коса, Лорин все още не я харесва на моменти, добавяйки: „Все още има дни, в които я гледам и не ми харесва, но е нормално, тъй като имах същото чувство понякога, когато боядисах го, но се чувствам по-добре, че го прегърнах.

„Семейството ми толкова ме подкрепи за решението ми, особено родителите ми, тъй като винаги са ми казвали, че няма нищо лошо в това, просто го оставете да бъде с цвета, какъвто е, и давайте.“

Докато преди се срамуваше от косата си, Лорин сега получава много комплименти за естествените си кичури. Тя добави: „В началото не получавах коментари. Хората просто гледаха косата ми. Особено хората, които работят в търговията на дребно, ме зяпаха в главата, но не коментираха.

„Въпреки това, напоследък имам много положителни коментари. Мисля, че това е така, защото сега е много по-израснал, така че можете да видите целия цвят и хората ще ми кажат колко хубаво изглежда. Предполагам, че няма да трябва да притеснявам се да го израсна, когато остарея, както го правя сега.“

След като прегърна собствените си сребристи кичури, Лорин иска да вдъхнови другите да направят същото.

  Смачках един банан и добавих 2 съставки и гърлото спря да ме боли за ден, а кашлицата изчезна:

Тя каза: „Искам да вдъхновя други млади момичета да прегърнат естествената си сива коса. Получавам съобщения от по-възрастни и млади хора, които ми казват, че съм ги вдъхновила или ми казват, че харесват косата ми и искат тяхната да изглежда като моята.

„Няма достатъчно представяне на това да бъдеш млад и сив в обществото и искам да помогна за разчупването на стигмата около това. Вярвам, че ние, Сребърните сестри, можем да направим това. Разбийте възгледите на обществото за сивата коса кичур по кичур.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *