четвъртък , септември 19 2024

„Смъртта на леля ми промени живота ми – обърнах живота си с главата надолу“:

Авторката Сара Милър, която написа „Разрешение да бъдеш щастлива“, преобърна живота си с главата надолу и намери щастието, след като неочаквана смърт я тласна

Скръбта, макар и да преобръща живота ни, може да ни превърне в различни хора. За писателката Сара Милър тя процъфтява след трагичната загуба на леля си Джуди.

Нейната книга „Permission to be F***ing Happy“ е наръчник за другите, които също се борят да осмислят хаоса в света – с помощ от реалния живот как да промените обстоятелствата си.

За майката на две деца – „стилист на живота“ – която тя описва като нещо между личен стилист, треньор по живот и здраве – и писател в Съри – това я видя да се издига силно, след като загуби всичко, когато напусна брака си на на върха на навършване на четиридесет и се впуснете в ново житейско приключение.

Сега, поглеждайки назад, тя смята, че предизвикателството, което това предостави, си е струвало – и има желание да сподели мъдростта си с всички останали.

Книгата почита нейната леля, като Сара пише: „Тази книга е посветена на моята невероятна, вдъхновяваща, леко луда леля, Джуди. Твоята смърт ми даде разрешение да бъда щастлив и аз живея живота си пълноценно, за да компенсирам живота, който ти вече не можеш да живееш.

Създаден е за хората, за да ободри живота им, като Сара го обобщава така: „Докато сте разсеян с вниманието си върху несигурно въртящите се във въздуха чинии, вие забравяте, че има живот, който трябва да се живее.

„а не просто „се справих“ или, в случаи като моя, „издържах“. Той е там, за да бъде изживян в цялата му шибана невероятна слава (т.е. вашият мечтан живот, но с някои сериозно лъскави звънчета), защото какъв е смисълът в противен случай?!

„Моята мисия е да ви докажа, че нищо от това не е вярно и че всички ние всъщност сме достойни за щастие и само като приемем това, можем да въплътим истинската си същност.“

Изследванията подкрепят това – американските психолози Ричард Тедески и Лорънс Калхун пишат за „посттравматично израстване“, при което събития като загуба на близък човек и развод, макар и опустошителни в момента, могат да ни помогнат да израснем в различен, по-добър човек в дългосрочен план. .

  Бърза и лесна рецепта за мармалад от дюли:

Говорейки по въпроса, психологът д-р Ема Кавана обяснява: „Цял набор от проучвания са съгласни, че травмата може да доведе до растеж в различни области от живота ни – по-голямо оценяване на живота, променено чувство за приоритети, по-топли и по-интимни отношения с другите , по-голямо чувство за лична сила, разпознаване на нови възможности или пътища в живота и духовно развитие.

„Въпреки че може да е изкушаващо да бъдем почти обидени от полианизма на тази идея, изследванията показват, че тя заслужава сериозно внимание.“

Говорейки пред Mirror, Сара каза, че нейната леля Джуди, срамежлив пенсионер, който не винаги е търсил това, което иска, я е вдъхновила да го направи.

„Тя живееше странен живот – никога не следваше сърцето си докрай, винаги се тревожеше за неща, за които не трябваше да се тревожи.

„Бяхме много сходни по характер – тя беше много чувствителна и лесно се разстройваше, но имаше и брилянтно чувство за хумор, беше фантастична спортистка и имаше много сплотена група приятели, на които много държеше, но никога не прегръщаше човека че тя беше. Тя се скри в работата си.

„Но това винаги е била нейната прикритие – защото тя работеше. Когато тя спря да работи, за да може да живее по-пълноценно, почти веднага й поставиха диагноза рак на яйчниците и тя почина.

„Тя ми каза, че е умряла от стрес и аз можех да видя това и да го съчетая. За мен беше толкова неприятно да гледам как някой се забива в земята без видима причина.

„Мисля, че наистина беше да се скрие от живота, защото смяташе, че хората няма да я харесат, ако се покаже като човека, който иска да бъде.“

  Въпросът, за който малцина са се замисляли: Къде изчезнаха светулките от нашето детство:

Тя добави: „Когато бях в такава бъркотия след развода си и бях загубила цялата инфраструктура на живота си и бях хронично болна с две малки момиченца, за които трябваше да се грижа, това, от което се нуждаех, беше план, който да ме насочи как да се справя животът ми отново заедно, но по такъв начин, че да е в съответствие с това кой съм, така че да не съм постоянно стресиран да правя неща, които мразех и да се разболявам повече, тъй като нямах лукса да отделям време за това!’

„Това е, от което имах нужда, но го нямаше, дори след като изпробвах терапия, лайф коучове и т.н. и т.н. – така че създадох система, която да резонира с всеки отделен човек и да го насочи да намери отново щастието.“

„Животът е свързан с намирането на пълноценен и целенасочен начин на живот, но като поколение сме толкова завладени от скоростта на колелото на хамстера, на което се движим, че пренебрегваме да поддържаме ценностната си система и граници на място, но след това губим пълното самочувствие, докато продължаваме да се подкопаваме и това е моментът, когато болестта и депресията започват.

https://get-latest.convrse.media/?url=https%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Fnews%2Freal-life-stories%2Fmy-aunts-death-changed-life-28345065&cre=bottom&cip=27&view=web

„Необходими са алармени звънци, за да разберете, че трябва да оправите нещата. За мен писането на книгата ми позволи да разбера кой съм от това, което исках за живота си – моите желания, как исках да изглеждам, как исках да се покажа.

„Осъзнах, че имам два избора – работя за желанията си и се наслаждавам на очакването им, знаейки, че може никога да не се осъществят или да се откажа. Отказването вече не беше опция.

  Бабина рецепта за зеле в буркани – остава хрупкаво и свежо чак до лято. Тайната е

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *