четвъртък , септември 19 2024

5 навика, които са виновни за мазнините по корема: Сигурно правите това преди лягане и това ви струва стройни линии

Много от нещата, които правим точно преди лягане, могат да допринесат за увеличаване на мазнините по корема.

По-долу ви представяме 5 навика, които могат да бъдат главните виновници за „шлауфа“ на корема:

Чаша мляко преди лягане

Някои хора се наслаждават на топло мляко преди лягане и са сигурни, че с тази напитка заспиват все по-добре.

Нищо чудно,защото тази напитка е пълна с триптофан,аминокиселин,която може да ви помогне да се отпуснете и да се почувствате по-добре. Лошата новина е, че допълнителните калории не правят никаква услуга на талията ви.

Превъртане в социалните мрежи

Ако превъртате, преди да заспите, оставете телефона си възможно най-скоро!

– Синята светлина, излъчвана от мобилни телефони и компютри, потиска мелатонина и нарушава циркадния ритъм и добрия сън – казват от Nutrition Twins.

– Когато не спите спокойно, мозъкът иска енергия и жадува за захар. Лесно е да стигнете до преяждане със сладки храни в опит да поддържате мозъка си буден. Също така, без достатъчно сън, хормоните се влияят, което затруднява поддържането на метаболизма – укрепване на мускулната тъкан и по-лесно натрупване на телесни мазнини. – добави.

Кофеин

Кофеинът е истински убиец, когато става въпрос за сън, така че не трябва да се изненадва, че една чаша кафе твърде късно през деня може да ви държи будни през нощта.

Според проучване, публикувано в Journal of Clinical Sleep Medicine, кофеинът, консумиран шест часа преди лягане, може наистина да обърка нещата.

Това се отнася не само за вашите модели на сън, но и когато става въпрос за наддаване на тегло.

  Настръхващо! 64-годишен българин изкачва 3 осемхилядника в Хималаите без кислород:

Липсата на сън е свързана с повишени нива на хормона грелин, който ви прави по-гладни и може да допринесе за наддаване на тегло, съобщава Harvard Health Publishing.

Телевизия преди лягане

Разбира се, да стоите будни до късно, за да наваксате любимите си филми, е разбираемо, но гледането на твърде много телевизия преди лягане може да доведе до преяждане с нездравословни закуски!

Според изследвания, стриймингът на телевизия е свързан с по-висок прием на калории и лошо хранене. Освен това рекламите не винаги оказват най-добро влияние; те всъщност могат да ви накарат да жадувате за нездравословни закуски, докато гледате телевизия!

Вечеря точно преди лягане

Яденето на храна непосредствено преди лягане е голямо „Не“. В идеалния сценарий трябва да ядете последното си хранене три или повече часа преди лягане.

Изследванията показват, че приемането на храна твърде късно нарушава вашия циркаден ритъм, влияе негативно върху регулирането на кръвната захар и метаболизма на мазнините.

Освен това, обилното хранене непосредствено преди лягане може да причини киселини и лошо храносмилане, което може напълно да наруши нощната почивка дори на най-добре спящия. Това също може да доведе до нездравословен глад и ядене на повече храна от планираното на следващия ден.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *