четвъртък , септември 19 2024

Учени откриха нов подтип депресия, ето какви са симптомите:

Учени от Станфордския университет са открили нов подтип депресия, който може да присъства при до 25 процента от всички пациенти с клинична депресия.

Това откритие помага да се обясни защо най-популярните лекарства срещу депресия не винаги са ефективни, пише Science Alert .

Новият подтип е уникален, защото се характеризира с когнитивни дефекти в концентрацията, паметта и самоконтрола. Тези симптоми често не се облекчават от антидепресанти, които повлияват серотонина .

Изследователите наричат ​​новия подвид „когнитивен подвид“.

В рандомизирано клинично проучване с над 700 възрастни, изследователите установиха,че 27 процента от тези с клинична депресия се справят по-зле с когнитивните задачи. Те също реагираха по-слабо на стандартните лекарствени терапии.

Ако приложим този процент към населението на САЩ, това означава, че около 5,7 милиона пациенти страдат от този тип депресия. Предвид броя на потенциално страдащите, Лора Хак и нейните колеги твърдят,че има спешна нужда от разработване на по-прецизни терапии за депресия.

„За значителна част от пациентите, страдащи от депресия, е необходимо да се подобри познавателната способност,за да се подобри общото настроение и функциониране“

Първият открит подтип депресия

Авторите казват, че това е първият „открит подтип на депресия „. Техните открития показват,че загубата на мозъчна функция не винаги е резултат от депресия, но може да е причина за нея.

Предишно проучване от 2014 г., включващо някои от същите изследователи, установи, че една четвърт от пациентите, страдащи от депресия , показват значителни ограничения на когнитивните тестове. Дори след като са получили антидепресантна терапия.

Преди три години изследователите откриха, че промените в когнитивната контролна мрежа могат да помогнат за прогнозиране на отговора на пациентите към антидепресантните терапии. Сега изследователите са се опитали да проучат допълнително този нов подвид.

  80-годишната баба Олга изля мъката си: Живея в старчески дом от 5 години! Родих 4 деца, но никое не идва да ме види:

Преди проучването участниците са били подложени на клинични оценки на депресията и са били тествани за вербална памет, работна памет, скорост на вземане на решения и концентрация.

Осем седмици след като е започнала терапията, отново са направени същите изследвания. От всички 712 участници, които са преминали през клинични тестове, само 96 също са преминали образна диагностика на мозъка при по-нататъшно тестване. По време на тестването на пациентите бяха дадени когнитивни задачи, които измерваха импулсивността и концентрацията . 

Пациентите с по-бавна обработка на информацията, по-големи проблеми със съня и по-лошо инхибиране на реакцията са имали намалена активност в префронталната и мозъчната кора.

Това е сигнал за „отличителен неврологичен механичен процес, който характеризира този подвид“. Твърдят авторите,тъй като тези части на мозъка са значително включени в изпълнителните функции. Като планиране напред,постигане на цели и дългосрочна концентрация. Освен това, алгоритмите разкриха, че нивото на когнитивните ограничения е свързано с нивото на депресивните симптоми. Както и с тяхното подобрение след терапия.

„Това проучване е жизненоважно. Тъй като психиатрите вече разполагат с нови инструменти за депресия, които могат да им помогнат да определят терапията“, казва Хак. „Досега се свеждаше предимно до наблюдения и отчитане на собствения опит. Сканирането на мозъка по време на когнитивни задачи е нов инструмент в проучванията на терапиите за депресия.

Днес се признава, че депресията има малко повече от дузина подвидове, но изследователите непрекъснато откриват нови. Въпреки това терапиите често са еднакви и често неефективни.

Hack се надява да проведе допълнителни изследвания. За да види дали този подход може да се приложи към други антидепресанти и терапевтични методи.

  Едно пречистване на тялото с тази смес ни предпазва от болести за цял живот. Изгонете токсините, които рушат организма ви:

„Редовно съм свидетел на страданието,безнадеждността и мислите за самоубийство,изпитвани от пациенти,които преминават през този процес на проба и грешка“. „Това е именно защото започваме с лекарства, които действат еднакво на всички, които страдат от депресия, въпреки че не винаги е еднакво. Мисля, че това проучване може да помогне за промяна на този подход.“

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *