четвъртък , септември 19 2024

От петна по рождение до обриви. Пристигна приложение, което може да разпознава кожни проблеми:

Възможно е да направите снимка на кожата си с мобилен телефон, за да получите обща информация

Благодарение на новата функция на Google Lens за идентифициране на кожни проблеми, можете лесно да идентифицирате обриви. Да получите предварителна информация за състоянието на кожата си, като използвате вашия смартфон.

За тези, които не знаят какво е това, Google Lens е програма за разпознаване на изображения, разработена от Google. Тя използва невронна мрежа за визуален анализ на обекти и показване на подходяща информация за тях.

Когато насочите камерата на вашия смартфон към обект, Google Lens се опитва да го идентифицира чрез четене на баркодове, QR кодове, етикети и текст и предоставя подходящи резултати от търсенето и информация.

Например, ако рамкирате етикет, който съдържа информация за Wi-Fi мрежа, Google Lens може автоматично да се свърже с нея.

Как работи Google Lens Skin Identification

Google Lens също е интегриран в приложенията Google Photos и Google Assistant, позволявайки например разпознаването на растения и насекоми.

Очевидно е, че изкуственият интелект прави тази програма да работи и сега е внедрена възможността за разпознаване на различни кожни проблеми.

Google Lens Skin Identification използва AI и компютърно зрение, за да предостави представа за кожни проблеми като обриви, раздразнения, петна, бенки и други.

Всичко, което трябва да направите, е да направите снимка на въпросната зона с вашия фотоапарат.

След това алгоритъмът на Google Lens анализира изображението, за да идентифицира функции и визуални модели, свързани с известни кожни проблеми.

  Ето папагалчето, което спаси семейство от земетресението в Турция-Как успя само:

След като анализът приключи, Google Lens предоставя информация за идентифицирания кожен проблем, като описания, възможни причини и препоръки за лечение.

По никакъв начин не е предназначен да замести медицинския преглед

Ясно е, както самият Google посочва и както ние също повтаряме, Google Lens Skin Identification по никакъв начин не е предназначен да замести медицински преглед.

Функцията за визуално търсене на Google Lens обаче му позволява да действа като инструмент за предварително изследване на кожата.

Освен това може да помогне на потребителите да станат по-наясно с различни кожни проблеми и да популяризира значението на дерматологичните грижи за предотвратяване на сериозни заболявания като кожен меланом (рак на кожата).

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *