четвъртък , септември 19 2024

Ускоряват метаболизма: Яжте тези 5 храни по-често след четиридесет и ще отслабнете по-бързо:

С преминаването на 40-годишна възраст за много жени става все по-трудно да свалят излишните килограми. Значителна роля играят и хормоналните промени, съпътстващи менопаузата. Въпреки това, с определени корекции е възможно да се постигне по-бързо отслабване, т.е. изгаряне на мазнини.

Диетологът Лиза Йънг препоръчва пет храни, които трябва да ядете, за да свалите по-бързо излишните килограми, след като навършите 40 години.

1. Горски плодове

Плодовете са богати на вода, антиоксиданти и фитохимикали. Като цяло плодовете съдържат голямо количество хранителни вещества и могат да насърчат загубата на тегло. Малините, къпините, боровинките и касисът са отлични съюзници в отслабването. Можете да ги добавите към кисело мляко, смути или овесени ядки и да ги консумирате с малко мед като здравословна закуска.

2. Авокадо

Някои проучвания показват, че хората, които ядат авокадо на обяд, се чувстват сити до пет часа. В допълнение към високото съдържание на вода, авокадото, което технически е плод, също съдържа некалорични фибри.

3. Ядки и семена

Когато се консумират в умерени количества, ядките и семената са изключително здравословна и лека закуска, която идеално се вписва в диета. Те съдържат фибри, протеини и здравословни мазнини. Диетолозите препоръчват като част от диетата да се консумират орехи, бадеми, лешници, сминдух и слънчогледови семки, което води до топене на мастните депа и загуба на излишни килограми.

4. Ленено семе

Ленът е отличен източник на омега-3 мастни киселини и също е много богат на фибри. Яденето на около 30 грама фибри на ден може да подпомогне усилията ви за отслабване.

  Един богаташ реши да обиди учителя пред всички! Отговорът ѝ беше невероятен:

5. Кисело зеле

Киселото зеле не съдържа много калории и освен това е пълно с фибри, което насърчава усещането за ситост. Освен това пробиотиците, които съдържа киселото зеле, могат да намалят усвояването на мазнините. 

Тази вкусна храна съдържа както пробиотици, така и пребиотици. Ако включите кисело зеле в диетата си, не само ще свалите излишните килограми по-бързо, но и ще въведете в тялото си ключови хранителни вещества като желязо, фолиева киселина, витамин С, манган, мед и калий.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *