четвъртък , септември 19 2024

Баба в супер добра форма, която бъркат с 30, разкрива ключът към младостта – всичко е свързано със сила:

На баба Жаклин Хутън, на 59 години, от Bognor Regis, често казват, че изглежда като на трийсет и няколко години, и казва, че ключът към младежкия й вид е възможността да мъртва тяга удвои телесното си тегло

Една баба в супер добра форма разкри, че ключът към нейния младежки вид е способността да удвоява телесното си тегло с мъртва тяга и казва, че хората онлайн често си мислят, че е на 30 или 40 години. Жаклин Хутън, 59, от Bognor Regis, е личен треньор повече от 20 години и сега тренира пет дни в седмицата.

Бабата на две деца се чувства уверена, облечена в горещи панталони и горнища, и иска да даде възможност и на други жени на средна възраст. Жаклин каза: „Ще навърша 60 през февруари и съм развълнувана. Не се страхувам и не се извинявам за възрастта си. Искам да помогна на други жени да се чувстват силни и уверени също в средата на живота си.“

Личната треньорка, която споделя фитнес публикации със своите 227 000 последователи в Instagram , работи усилено, за да поддържа впечатляващата си физика.

„Получавам сърдечно-съдовата си тренировка, като ходя, тичам или карам колело на плажа, където живея всяка сутрин“, каза Жаклин.

„Имам лично тренировъчно студио и преустроих гараж, за да държа стелаж за мощност, олимпийски щанги и плочи с тежести.

„Правя силови тренировки в моето студио, моя гараж и в местна фитнес зала 4/5 дни в седмицата.

„Фокусирам се върху ключови силови упражнения като клякания, набирания и мъртва тяга и включвам допълнителни упражнения за поддържане на цялостната сила.

  Погребаха най-тежката българка на рождения й ден, не успя да сбъдне мечтата си:

„Имам остеоартрит на коленете и имах три операции на рамото за замръзнало рамо – често срещан проблем за жени на 50 години – така че трябва да заобиколя тези проблеми и да променя съответно тренировките си.

„Когато споделям кратки клипове от собствените си тренировки – като мъртва тяга 100 кг, което е два пъти моето телесно тегло – много хора често се изненадват колко съм силен.

„Това обаче е целият смисъл. Искам другите жени да разберат, че могат да изградят невероятна сила на всяка възраст и това ще им помогне да поддържат функцията си, докато остареят, да избегнат наранявания и потенциално да намалят риска от развитие на остеопороза, която е повишен риск за жени след менопауза.“

Въпреки строгия си фитнес режим, Жаклин настоява да не се ограничава в кухнята.

„Диетата ми не е екстремна и нищо не е забранено. Винаги съм се радвала на здравословна връзка с храната и никога не съм пазила диета, освен когато трябваше да сваля малко телесни мазнини за състезания по бодибилдинг“, каза тя.

„Опитвам се да включа разнообразни пресни храни, постни протеини, здравословни мазнини и нерафинирани въглехидрати. Трудно е да се даде типичен ден, защото смесвам избора си на храна, за да постигна добро разнообразие.“

Въпреки че получава много добронамерени коментари за възрастта си, за Жаклин това е просто число.

Тя каза: „Хората ми казват, че изглеждам добре за възрастта си. Разбирам, че мислят това по любезен начин.

„Въпреки това мисля, че изглеждам на моята възраст и се чувствам комфортно с това.

„Описанието „подходящо за възрастта“ е проблематично. То казва на жените, че все още биват оценявани по външен вид, дори когато остареят.

  Открило стопанина си, куче се разплака от щастие при дългоочакваната среща/Видео/:

„Това е отвличане на вниманието от това, което наистина има значение, нашето физическо здраве.

„Интересувам се повече от това как остаряваме физически и какво можем да направим, за да поддържаме по-здравословно остаряване, по отношение на физическата функция, здравето на сърцето, здравето на костите, сърдечно-съдовото здраве, когнитивното здраве и т.н.

„Ейджизмът е истински проблем в обществото. Много хора създават стереотипи за възрастните хора или се отнасят към тях по различен начин въз основа единствено на възрастта.

„Жените особено осъзнават това на средна възраст и чувстват, че стойността им намалява.

„Има тази идея, че сме твърде стари за някои неща, като дрехи като шорти и бикини.

„Хората имат идеята, че танцуването в социалните медии означава, че не се държим на възрастта си.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *