петък , септември 20 2024

Мнозина в къщата пазят окото на Фатима, но никой не знае какво всъщност са донесли в дома с него:

Окото на Фатима се нарича още назар и целта му е да предпази този, който го носи от злото око.

Назар е обичайна гледка в Турция, Сирия, Ливан, Египет, Армения, Иран, Афганистан, Гърция, Ирак, Кипър и Азербайджан, където виси в домове, офиси, коли или се вписва в бижута и орнаменти.

Типичен назар е изработен от ръчно изработено стъкло. Боядисва се в тъмносини, бели, светлосини и черни цветове, образуващи концентрични кръгове или капковидни елипсовидни форми. Понякога тъмносиният цвят се заменя със златен.

Окото на Фатима като талисман обаче не произхожда от самия ислям, а се използва широко както от мюсюлмани, така и от православни. Хората го закачат на вратите на къщи и офиси, поставят го върху дрехите на възрастни, деца и бременни жени. И всичко това с една цел – борба с магии и магии. По турски начин.

Руският свещеник Александър Ермолин говори за запазването на окото на Фатима.

– В Русия има необяснима любов към всичко окултно и паранормално, турските амулети са здраво пуснали корени. Особено след като паднаха на благословената земя. Хората, уморени от дългогодишния държавен атеизъм, започнаха да се стремят към вярата. За съжаление мнозина са стигнали само до абстрактната „вяра в душата“, която смесва всичко в една езотерична купчина.

– Ще дам пример от практиката, когато освещавах къща и видях зашеметяваща картина. На рафта имаше икони, домашни духове и нещо, което прилича на „стар горски“. При тях всичко „свещено“ е смесено на купчина: икони, и талисмани, и амулети, и много други. Обясних им, че това са коренно различни неща, затова изгониха домашните духове и „горския“, а къщата беше осветена.

  Кристина Пламенова от Ергенът: Нека Евгени да разкаже за напускането ми, ако има смелост

Защо нашите съвременници толкова лесно „ловят” баналната езотерика, представена от окото на Фатима?

– За повечето хора забележителността е ценното за тях. Една от основните характеристики на нашето време е липсата на авторитет. Когато няма власт, всичко се обърква. Ето защо в един дом можете да видите турско око, китайски жаби и символи на годината и всичко това заедно със славянското езичество, а често и с икони.

– Друга причина е защитата и сега трябва да се предпазите от всичко лошо: от негативна енергия, идваща през прозореца, от магии и магии. Вместо да мисли глобално за живота си, той решава да поеме по най-простия път, който е да окачи амулета.

Ето защо това е опасно

„А защо е лошо?“ – често ме питаха и трябваше да обяснявам на всеки човек, в зависимост от „умението“ му да слуша.

– Често е достатъчно да кажеш, че не е съвместимо с православието, защото си или православен, или езичник (окултист и т.н.). Но дори и това не е достатъчно за някого, така че е необходимо да се каже нещо за факта, че езичеството е основно поклонение на демони и че амулетът във вашия дом е малък дявол. Никой не иска да има нещо подобно в къщата, нали?

– Най-важното е, че само Бог дава своите блага безплатно, те не струват нищо, докато демоните искат заплащане за своите „услуги“, а в замяна искат най-ценното, което човек има – безсмъртната му душа, казва руснакът. свещеник.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *