четвъртък , септември 19 2024

Свекърва ми сложи гъбата за чинии в микровълновата: Това което се случи ме изненада:

За никого не е тайна, че върху гъбата за миене на съдове се натрупват страшно много бактерии. Затова и трябва да се сменя възможно най-често.

Само след няколко дни употреба тя става много мръсна и върху един квадратен сантиметър може да са се завъдили няколко хиляди бактерии. Това са ентеробактерии, които най-често причиняват заболявания.

Наскоро обаче научих един страшен трик от свекърва ми, с който си спестява куп пари за нови гъби.

Една вечер бяхме с мъжа ми у тях на гости. След вечеря отидохме да мием чиниите. Когато я видях да слага гъбата за чинии в микровълновата печка, първоначално реших, че се е побъркала.

Забелязала, че я гледам ококорено, ми каза, че е научила за този трик по телевизията. Там пък се позовавали на някакво изследване, проведено от Министерството на селското стопанство на САЩ.

Оказва се, че освен за топлене и приготвяне на храна, микровълновата може да се използва и за други неща.

Проучването показало, че дори и най-старата гъба може да получи шанс за втори живот и да се отърве от всички бактерии, ако я сложите в купа с вода и оцет и за няколко минути я завъртите в микровълновата.

На някои това може да се стори смешно и безумно – да си хабиш времето и да почистващ стара гъба, при условие, че новите не са кой знае колко скъпи.

Но е факт, че по този начин се пестят пари. А и винаги може да се случи така, че всичките ви нови гъби да са свършили в най-неподходящия момент

  Пенсионерка разплака цяла България, каза горчивата истина: Живеем на границата на физическото оцеляване:

.

.

.

news.novinibg

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *