четвъртък , септември 19 2024

3-месечно жирафче получава шанс за нормален живот благодарение на специални скоби за крака:

Жирафите са най-високите животни в света. Те стоят високи и горди на величествените си крака. Така, когато известно жирафче се роди с аномалии в краката, това застраши живота и благосъстоянието му.

За щастие, младият жираф получи помощ от любезни хора и вече може да се изправи, след като получи специални скоби за крака.

Според  прессъобщение от представители на Алианса за дивата природа на зоологическата градина в Сан Диего теленце жираф на име Мситуни е родено с хиперекстензия, което е причинило необичайно огъване на предните крака и е затруднило ходенето му.

малък жираф седи на пясъка на заден план можете да видите краката на друг жираф
Сафари парк в зоопарка в Сан Диего

Ако не беше лекуван, Мситуни щеше да изпитва постоянна болка и вероятно нямаше да оцелее. За щастие, ветеринарните лекари от зоопарка Safari Park в Сан Диего си партнират с ортопедите в клиниката Hanger. Това реши проблема и даде шанс на телето за нормален живот.

Персоналът на Hanger Clinic е специализиран в ортопедия и протезиране, но обикновено се занимава само с пациенти. Въпреки това, те успяха да помогнат за създаването на специализирани скоби за крака Msituni. Те са направени по поръчка и за това е използван формован въглероден графит.

жираф с предни крака в червени превръзки
Сафари парк в зоопарка в Сан Диего

Ефективно лечение

Идеята беше успешна и скоро Мситуни беше на път да се възстанови. Всичко благодарение на новите му приятели и специалните му скоби.

„Чувствам огромно чувство за постижение“, каза Ара Мирзаян, сертифициран ортопед в клиниката „Хангер“. „Никога не съм работил с диви животни – това е едно от нещата, които се случват веднъж в живота и трябва да го оцениш.“

„Развълнувани сме, че разполагаме с ресурсите и експертния опит, за да помогнем и да дадем шанс на това младо теле за успешен живот“, каза Мат Кини, старши ветеринарен лекар в сафари парка Zoo в Сан Диего.

  Можете да пречистите черния дроб от алкохола, просто яжте това

„Без тези животоспасяващи стабилизатори, които осигуряват опора, краката ще болят все повече и повече, докато накрая болката ще стане непоносима.“

жираф в бинтове на фона на син екран
Сафари парк в зоопарка в Сан Диего

Благодарение на скобите за крака, които осигуряваха на жирафа решаваща опора, докато растеше, телето на животното получи шанс да се развие нормално. Сега той може да стои като всеки друг жираф.

Според прессъобщението, здравето на Msituni се е подобрило достатъчно, за да премахне скобите. Жирафът вече не трябва да приема антибиотици.

Освен това тя се присъедини към стадото жирафи в парка. „Това беше важна стъпка в правилното развитие на Мситуни“, обяснява Кристи Бъртис, директор по опазването на дивата природа в сафари парка в зоопарка в Сан Диего. „Докато се свързва с глутницата, тя може да научи поведение и умения, които са важни за развитието на млад жираф.“

жирафът оголва зъбите си
Сафари парк в зоопарка в Сан Диего

Всички се радват на успеха

Msituni е преживял много, след като се е родил с животозастрашаващи аномалии. В началото никой не беше сигурен дали ще оцелее. Но сега, когато виждат нейната връзка със стадото, докато стои изправена на собствените си крака, ветеринарите са много горди.

„Раждането на всяко животно е важно събитие, но фактът, че Мситуни живее срещу такива шансове, го прави още по-забележително“, каза Мат Кини.

жираф стои на пясъка
Сафари парк в зоопарка в Сан Диего

Каква невероятна история. Жирафите се нуждаят от силни и здрави крака, за да оцелеят. Радваме се, че ветеринарните лекари и служителите на парка дадоха всичко от себе си и позволиха на Msituni да бъде лекувана, за да може да процъфтява.

Споделете това вдъхновяващо послание с други!

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *