четвъртък , септември 19 2024

Фотограф забеляза майка патица да се грижи за 76 патета:

Винаги е вдъхновяващо да видиш майки, които се грижат за малките си сред природата . Една от най-честите ситуации от този тип е гледката на патица майка, която води малките си.

патица води патета
Shutterstock

Независимо дали пресичат пътя или плуват през езеро, винаги е удивително как патенцата инстинктивно следват майка си.

Един фотограф обаче е уловил един наистина зашеметяващ момент. Той забеляза патица майка, която се грижи за много повече патици, отколкото някой можеше да си представи.

Брент Чизек от северна Минесота е любител фотограф на природата. През 2018 г. той предприе пътуване до езерото Бемиджи, близо до Дулут, и забеляза водоплавател, вид голяма водна птица от семейството на патиците.

Забележителното в това наблюдение е, че майката патица се грижи за над 76 патета!

"It's hard not to look at her and say OK, you know this is pretty unbelievable. Multiple people are saying, you know, '…

Публикувахте от Fox News в Петък, 27 юли 2018 г.

Зашеметяваща гледка

Брент не можеше да повярва на това, което вижда.

„Беше умопомрачително“, каза фотографът пред New York Times. „Не мислех, че една патица може да се грижи за толкова много пиленца.

„Накара ме да се взирам и да си мисля, как е възможно това? Как се случи това? Как се грижи тази майка за всички тези патета? На снимката тя изглежда изключително достойна и спокойна.“

Въпреки това, както се оказа, не всички пилета са биологични деца на тази патица. Кропалите обикновено снасят 8-11 яйца. Известно е също, че ги снасят в гнездата на други женски.

  Постоянно казваше, че съм забременяла от друг-Свекърва ми погледна внука си и изкрещя, че той изобщо не може да е дете на сина й...:

Според Times подобно действие има за цел да увеличи шансовете им за оцеляване. Малко вероятно е тази майка патица да е излюпила всички тези яйца, което ни кара да вярваме, че тя всъщност е водеща женска, която се грижи за всички патета, докато другите възрастни подстригват перата им.

„Тя е нещо като прабаба“, каза пред New York Times Дейвид Рейв, мениджър на дивата природа, който ръководи региона Бемиджи към Министерството на природните ресурси на Минесота.

И все пак не е за вярване да видиш как едно пате се грижи с такава грижа за толкова много деца. Въпреки че са десетки, всички знаят как да следват нейните инструкции.

„Хората са просто изумени от това“, каза Брент Чизек. „Всички продължават да казват, че тя е „майка на годината“.

Съгласни сме с това, тя е невероятна майка! Благодаря на този фотограф, че улови такава невероятна гледка!

Споделете тези страхотни снимки с други!

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *