четвъртък , септември 19 2024

Натурални „лекове“ за болно гърло: Приготвяли са ги нашите баби

Гъделичкане, чесане, проблеми с преглъщането или досадна дрезгавост – проблемите с гърлото се проявяват по различни начини, най-често причинени от вируси

Научете се да правите свой собствен „лек“ за възпалено гърло. Не забравяйте обаче, че ако симптомите не изчезнат след няколко дни, трябва да посетите лекар. Ако дрезгавостта и болката са придружени от висока температура и болки в корема, не чакайте, а незабавно се свържете с избрания от вас лекар. Това може да са симптоми на сериозно заболяване!

Природни „лекове“ за възпалено гърло

Измиване със сода

Разтворете чаена лъжичка сода за хляб в 1/2 чаша топла вода. Гаргара 3 или 4 пъти на ден. Направете го внимателно и съвсем кратко. Содата за хляб има антиедематозен и противовъзпалителен ефект.

Мляко с лук

Счукайте 2 скилидки чесън. Изсипете в чаша топло, но не горещо мляко. Пийте веднъж на ден. Чесънът действа антивирусно, а млякото покрива лигавицата на гърлото.

Използвайте гъша мазнина

Разтрийте го по врата, гърба и гърдите. Покрийте се с топло одеяло или юрган, увийте врата си с шал. Прилагането на такова лечение през нощта ще ви накара да се почувствате по-добре на сутринта.

  Пия я вечер, а на сутринта – край с кашлицата! Златна рецепта с мляко против упоритото бухане:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *