петък , септември 20 2024

Напуканите УСТНИ са СИГНАЛ, че здравето ви е застрашено: Външният вид разкрива какво не е наред с тялото ви, не го пренебрегвайте:

Проблемът с напуканите устни възниква поради вятър, студен въздух, но и поради недостатъчен прием на вода. Но може да е сигнал и за някакви други нарушения в организма.

Липса на необходимите витамини

Липсата на витамини B2 и B3 може да причини сухота и напукване на устните. Адекватният прием на витамини е необходим за правилното функциониране на организма. Витамин B2 е отговорен за правилното функциониране на метаболизма, регулирането на нивата на аминокиселините в кръвта и функционирането на всички клетки в тялото. Дефицитът на витамин B3 може да причини дерматит, диария и психични проблеми. Липсата на витамини може да се види по устните, езика и дори в областта на венците. Ако устните ви често са сухи и напукани, определено помислете за прием на добавки с витамин В3, пише Новости.

Недостатъчен прием на вода

Липсата на прием на вода причинява дехидратация. Един от първите симптоми на липса на вода в организма е сухота и напукване на устните. Предишни изследвания показват, че липсата на вода увеличава риска от заболяване на венците, натрупване на плака и кариес. Препоръчителното дневно количество вода е осем чаши, но повече, ако тренирате редовно и се потите много.

Алергии

Ако сте забелязали сухота и напукване на устните след нанасяне на червило, балсам или гланц, възможно е да сте алергични към някои от съставките на продукта. Алергиите към тези вещества причиняват сърбеж в областта на устните, дразнене и напукване. Някои храни също могат да причинят напукани устни. След като разберете към какво сте алергични, избягвайте тези продукти и се консултирайте с Вашия лекар относно подходящата терапия за облекчаване на алергичните реакции.

  Хапче, което всички пием, се оказа със страшни странични ефекти:

Реакция към някои лекарства

Лекарствата могат да причинят редица нежелани странични ефекти, един от които са напуканите устни. Лекарствата за хипотиреоидизъм и за регулиране на кръвното налягане много често причиняват напукани устни.

Прекомерен прием на витамин А

Твърде много витамини никога не са полезни. Твърде много витамин А може да причини сухи устни, напукване, лющене и кървене.

Хронично възпаление

Ако има хронично възпаление или тихо възпаление в тялото, ще има промени в ъглите на устните, напукване и повишена секреция на слюнка. Хората с чувствителна кожа са по-склонни към възпаление в областта на устните.

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *