четвъртък , септември 19 2024

Как да разделим наследството между децата-На кого да препишем апартамента-На дъщерята или на сина:

За съжаление ние не ставаме по -млади с годините. Вече се убедих в това със здравето си и напълно разбирам, че трябва да мисля за бъдещето на семейството си.

Имам две деца (син и дъщеря), снаха и внук. Всички те живеят с мен. Нямам представа, но напоследък мисля само как правилно да разпределя наследството между децата.

И така, имам по -голяма дъщеря и син. Женен е за жена от Близкия изток. Цялото й семейство отдавна живее тук, но манталитетът понякога се усеща. Може да се каже, че дъщеря  ми направи добра кариера. Но на 33 -годишна възраст тя все още не беше срещнала подходящия мъж. Няма деца.


Всички живеем заедно, но само дъщеря ми и аз осигуряваме прехраната. Тъй като синът отдавна не може да си намери постоянна работа, а снахата е в отпуск по майчинство. Понякога сватовете влизат с подаръци за детето. Имам трудни отношения с тях. По -точно дъщеря ми има.

Конфликт със семейството на снахата

Факт е, че неомъжена жена на тази възраст е нещо странно за тях. И при всеки удобен случай казват, че тя трябва „да бъде със съпруга си“. Няма значение кога и къде ще се срещнат. На празници, просто на парти.

Познаваме ги от 2 години, но все още не намираме какво да отговорим. Синът изобщо не защитава сестра си. Изглежда, че е доста доволен от позицията си. Не знам дали има такива традиции, които да обиждат човек за семейното му положение. Или може би това е просто антипатия.

  Животът на една българка в Португалия – сбъдната мечта:


Страхувам се, че когато дойде моето време, това семейство просто ще изгони дъщеря ми от апартамента . Синът ми определено няма да я защитава. Съпругата просто няма да даде. Имат нужда от апартамент. Разбира се, в този случай дъщеря ми ще си намери жилище с течение на времето, но така или иначе не й е лесно. 

Как да разделим наследството между децата

Дълго мислех какво да правя с апартамента. И реших, че ще го пренапиша изцяло на дъщеря си . Нека синът да се установи със семейството си (може би най -накрая ще си намери работа) и да заведе жена си и детето си в къщата си. В края на краищата, съпругата трябва да бъде със съпруга си. И така няма да има оплаквания.


Разбира се, някои от съмненията не са отминали. Но искам да съм сигурна, че тези хора вече няма да тормозят дъщеря ми и да се притеснявам, че ще я изгонват от жилището под предлог „потърси си съпруг и отиди при него“. Надявам се да съм постъпила правилно.

Резултат
Правилно ли е да завещаете апартамент само на едно дете, при условие че имате повече деца? Как да попречим на други роднини да обидят детето ви? И заслужава ли си да се толерира отношението на родата?

.

.

.

.

zajenata

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *