четвъртък , септември 19 2024

Машината не прие вашата монета? Ето какво да направите, за да разрешите проблема:

Случвало ли ви се е да махнете монета от банкомат, след като същият е отказал да приеме рестото ви, например при плащане на паркинг? Експертите казват, че много хора правят това, но всъщност не печелят нищо.

Норберт Монсен , генерален директор на Федералната асоциация на германската индустрия за автомати за продажба, казва, че много хора търкат монетата и смятат, че машината ще я приеме след това. Но Монсен твърди, че няма да го направи. Ако се случи монетата да бъде получена от машината след триене, си е чист късмет.

„Машините са оборудвани с електронни валидатори на монети. Това означава, че точните данни за приетите от машината монети се съхраняват в устройството. Сензори измерват монетата, когато е поставена. Ако не съответства на съхранените данни, той се изхвърля отново. И после триене като лудо! Но това не носи абсолютно нищо“, обяснява експертът.

Няма електростатичен заряд и не е възможно да промените външния вид на монетата.

„Дори машините, работещи с монети, не са безпогрешни, така че могат да възникнат проблеми по време на светкавичния процес на тестване“, твърди Норберт Монсен.

Няма две еднакви монети, казва Норберт Монсен, и ако съхраненият диапазон на толеранс е твърде малък, монетите може да паднат през съхранената мрежа.

„Търкането на монети от автомат е пълна загуба на време. В случай, че машината не приеме вашата монета от първия път, опитайте отново или вземете друга монета“, съветва експертът.

  Най-добрият шеф в света: даде на подчинените си 400 апартамента и 1260 коли:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *