четвъртък , септември 19 2024

Животът със синдром на Даун е пълен с усмивки и любов:

Ако сте родители на подрастващи, вероятно често се вглеждате в онези видеа в Youtube, които ги приковават пред екраните с часове.

Да, повечето от тях нямат особена образователна или възпитателна стойност, но за щастие в необятното море от интернет съдържание има и такива съкровища като клипчетата със забавните приключения на Микаела и Крис.

Микаела

Аз самата попаднах на тях случайно, благодарение именно на собствените ми деца (на 7 и на 4 години), които искрено се забавляваха, гледайки как слънчевата Микаела и вечно усмихнатият Крис се състезават заедно с родителите си да приготвят домашни бонбони.

И за тях нямаше никакво значение, че Микаелка е различна и че зад широката ѝ усмивка се крие диагноза, която повечето от нас приемат като знак за обреченост – синдром на Даун.

За разлика от повечето инфлуенсъри в интернет пространството, целта на родителите на Микаела е не да трупат лайкове и последователи. Те се стремят да покажат на всички, че не диагнозата или различията са това, което ни определя като личности, че е важно да се борим за целите си и да водим тази борба неуморно, всеки ден.

Тяхната фондация „Живот със Синдром на Даун“, учредена през 2017 година, има за цел да промени закостенялото мислене на болшинството у нас, да счупи оковите на предразсъдъците към различното и различните, както и благородната задача да подпомага финансово различни проекти, свързани с деца със синдром на Даун у нас.

И го правят, при това по най-обезоръжаващия възможен начин – чрез забавни видеоклипчета, в които нагледно демонстрират развитието на малката Микаела, която вече е ученичка и се справя повече от блестящо с ежедневните са задължения и уроците, напук на всички прогнози, очаквания и диагнози!

  Смразяващи пророчества на феномена Дядо Влайчо, които се сбъдват със страшна сила:

Дългогодишен партньор на фондация „Живот със Синдром на Даун“ са магазини dm, които са си поставили амбициозната задача тази година да открият своя 100-тен обект у нас. В тази връзка dm България стартира благотворителна инициатива в подкрепа на фондацията. Във всички 96 обекта на dm (разположени в 32 града в страната) вече можете да закупите специалната лимитирана серия шарени чорапи, чиито дизайн е вдъхновен и разработен по случай този юбилей.

чорапи с кауза

100% от продажбата на всеки чифт от юбилейните dm чорапи ще отидат в подкрепа на дейността на фондация „Живот със Синдром на Даун“. Чорапите може да намерите в два различни мотива – дамски в размери 35-42 и унисекс, в размери 35-46.

Това не е първата благородна кауза, зад която dm България застава през годините, а 2021 бе особено успешна за компанията, която регистрира ръст на оборота с близо 12 %.

Повече подробности за фондация „Живот със Синдром на Даун“ може да откриете на сайта на фондацията, където са качени и всички клипчета с приключенията на Крис и Микаела. Те са чудесен начин да научим децата си на приемственост, толерантност, благородство – термини, които напоследък сякаш са изпразнени откъм съдържание. И да открием за самите себе си, че „слънчевите“ дечица са прекрасни, обичливи, отдадени и заслужават да им дадем шанс!

Защото, както отбелязват Краси и Силви (родителите на Микаела и Крис) – „Животът продължава и е пълен с усмивки и любов!“

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *