четвъртък , септември 19 2024

Болки, рани, секрет,…: Тези симптоми могат да показват болести, предавани по полов път:

Болестите, предавани по полов път, като хламидия, гонорея, херпес, ХИВ и т.н. започват с фини признаци, които са предупредителни индикатори за индивида, за да осъзнае, че тялото е изложено на риск и че е необходима медицинска помощ. Тези заболявания се предават от един човек на друг чрез анален, орален и вагинален секс. Първоначално симптомите изглеждат леки, но ако не се лекуват, те се разпространяват по-бързо и представляват по-голям риск за цялостното здраве.

Ето някои предупредителни знаци за полово предавани болести, които всеки трябва да знае.

Необичайно течение от интимните части на тялото

Ако забележите необяснимо изтичане на течност от вагината, пениса или ануса, трябва незабавно да потърсите помощ от лекар, пише Times of India .

Преди да отидете на лекар, обърнете внимание на цвета на изхвърлянето, дали има неприятна миризма, естеството на изхвърлянето и колко често се появява.

Затруднения по време на уриниране

Болезненото уриниране е признак на вече възникнала инфекция в интимните органи. Не го пренебрегвайте, като го търпите, въпреки че е неприятно. Много хора опитват домашни средства за това, но ако състоянието продължава дълго време, посетете лекар.

Необичаен растеж на кожата на гениталния орган

Ако гънките на кожата на гениталиите ви изглеждат неравни и неравни, не го пренебрегвайте. Следете редовно растежа и обръщайте внимание на неговия растеж, обем и дали се разпространява в други части на тялото.

Генитален сърбеж

Изразеното pH ниво на телесните течности помага на гениталиите да останат чисти. Също така е препоръчително да измиете интимните зони след полов акт. Ако обаче забележите сърбеж в тези зони , който не преминава при редовна хигиена, не отлагайте повече и посетете лекар.

  Лекарите му казали да не издевателства над починалата си дъщеря. Но после се случило невероятното:

Рани по гениталиите

Хората често пренебрегват гениталната хигиена и в резултат на тази нездравословна практика в тези области се появяват рани и мехури. Въпреки това, в случай на болести , предавани по полов път , мехурите и раните се появяват отново.

Други знаци

Има няколко признака на болести, предавани по полов път, които не са свързани с личните зони. Признаци като болка в долната част на корема, болезнени движения на червата, треска, главоболие, болки в гърлото, подути лимфни възли, обриви, умора, диария и загуба на тегло са симптоми на няколко болести, предавани по полов път, като ХИВ .

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *