четвъртък , септември 19 2024

Нашата история, поучете се от нея! – Взехме заем от приятели:

Взехме заем от приятели и успяхме да си развалим отношенията с тях. Заради високите лихви в банките, ние решихме да потърсим финансова помощ от приятели. Парите ни трябваха, за първоначална вноска за жилище. Ако трябваше да разчитаме на банката, трябваше да вземем 2 заема, а лихвата на малкия беше доста солена.

Видя ни се безсмислено и решихме да звъннем на няколко приятели, за да вземем пари от тях. Не знаехме, че това ще бъде грешка и мислехме, че постъпваме правилно. Някои ни отказаха, но повечето ни услужиха. Успяхме да съберем вноската и я внесохме в банката. Мъжът ми работеше в строителството и взимаше прилична заплата. Аз бях продавачка в магазин в един столичен МОЛ. Но дойде кризата с Коронавируса и нещата се усложниха. Мъжът ми му намалиха заплатата, а когато затвориха МОЛ-а, аз останах без работа. Бях обещала на приятелите си да връщам заема на части.

Съответно всеки месец по малко. Те в началото проявиха разбиране, защото знаеха каква е ситуацията. Но след четвъртия месец започнаха да си искат парите, да ни търсят всеки ден. Стигна се дотам, че започнаха да ни заплашват със съд.

Отношенията ни вече бяха развалени. Слава Богу, аз бързо стъпих на краката си и си намерих работа в друг магазин, който продаваше и онлайн. Започнах да взимам и по-висока заплата, като щом получих първата, веднага изпратих части от заема на приятелите си. За 5 месеца успяхме да върнем половината пари. Но отношението им към нас вече беше ледено. Опитахме се да поговорим, да се сдобрим и да изчистим недоразуменията, но безуспешно. Едните ни приятели даже ме помолиха да им върна парите предсрочно.

  Петгодишно момиченце чакаше в съдебна зала за осиновяване: Когато видя кой влиза през вратата, онемя:

Следващия месец се лишавах от обяда и вечерята си, само и само да им върна скапаните пари. Успях, а те вместо благодарност ми казаха повече никога да не ги търся.. По подобен начин реагираха и другите. Какъв извод си направихме с мъжа ми:

По-добре да изплащаме заем на банката, макар и с по-голяма лихва, отколкото да взимаме от познати. Това ще ни е като обеца на ухото и няма да повтаряме същата грешка отново. В момента вече нямаме дългове, но нямаме и приятели. За съжаление не можем да върнем обратно нещата, но осъзнахме, че грешката си е наша.

.

.

7kefa

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *