четвъртък , септември 19 2024

Изследвания показват: Егоистичните жени са по-щастливи в любовта:

Егоизмът, вярвате или не, се отплаща и за да бъдат нещата още по-странни, той се отплаща, когато става дума за любов. Тези жени, които не обичат да угодят на другите, са доказали, че изпитват по-високо ниво на удовлетворение в сравнение с жените, които се опитват да угодят на всички, най-малко на себе си.

Независимо, че нашите родители са ни учили, че винаги трябва да споделяме и да даваме, както се оказва, понякога е по-добре да мислиш повече за себе си, отколкото за другите. А именно жените, които се отдават изцяло и защитават хората около тях, се справят много по-зле от жените, които мислят само за собствените си нужди.

Наскоро беше проведено проучване в университета в Аризона, което показа, че жените, които въпреки стреса се притичват на помощ на мъжете, по този начин вредят както на себе си, така и на връзката си. В такива ситуации обикновено се натрупва стрес, който по-късно предизвиква все по-чести разногласия, както и спорове с партньора.

В изследването са участвали голям брой женени и несемейни двойки, а продължителността на връзката варира от шест месеца до 44 години. По време на изследването двойките записват своите дейности, които прекарват заедно, излизане с приятели и различни други задължения.

Оказва се, че жените, които са егоисти, функционират по-добре в една връзка и следователно връзката е по-качествена. Независимо дали е истински егоизъм или безкористна жена, която най-накрая осъзнава къде са нейните граници и с какво трябва или не трябва да се съгласи, егоизмът е полезен. Ще се наслаждавате на връзката, а мъжете ще имат повече нерви за вас и ще ви уважават повече.

  Вcички НЕ пpaзнувaмe 40-гoдишнинaтa cи, a знaeтe ли зaщo:

Ако все пак се спрете на безкористна концепция, имайте предвид, че такива жени се характеризират като нещастни, недоволни и с тежко бреме на гърба. Опитайте се да разпределите отговорностите с партньора си и ако видите, че не се получава, решете първо себе си, а след това и другите.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *