петък , септември 20 2024

Пет храни,които ще предпазят костите ви от стареене:

Закуската се счита за най-важното хранене за деня за цялостното здраве и поддържането на здравословно телесно тегло, но знаете ли, че това е една от най-добрите възможности за изграждане и поддържане на здрави кости?

Предлагаме ви петте най-добри храни с хранителни вещества, предпазващи костите.

яйца

Не само, че яйцата се считат за златен стандарт за висококачествен протеин, те са и една от малкото храни, които съдържат витамин D, който е необходим на костите, за да абсорбират и задържат калций.

Мляко

Ако закусвате зърнени храни, смутита, кафе или чай, добавянето на малко краве мляко или млечни алтернативи на растителна основа може да осигури хранителни вещества, които ще допринесат за здравето на вашите кости. Млечните храни са един от най-добрите източници на калций и витамин D, две съставки, считани за важни за здравето на костите. Когато избирате алтернатива на растително мляко, не забравяйте да потърсите такова, обогатено с калций и витамин D.

гръцко кисело мляко

Гръцкото кисело мляко е чудесен начин за подобряване на здравето на костите, защото е богато на калций и протеини. Тъй като киселото мляко се прави от мляко, не е изненадващо, че то е отличен източник на полезни за костите хранителни вещества. Гръцкото кисело мляко също така осигурява магнезий и фосфор, също две важни хранителни вещества за здрави кости. Препоръчително е да търсите гръцко кисело мляко, което е допълнително обогатено с витамин D.

гъби

Гъбите са богати и на витамин D, който помага на тялото да абсорбира калций, важен за изграждането и поддържането на костната тъкан.

  Раждането на сина ѝ мина отлично, но 4 часа по-късно стана страшно
портокалов сок

Подсиленият портокалов сок също така осигурява огромна доза калций и витамин D. Витамин D в обогатения портокалов сок е толкова ефективен, колкото витамин D в добавките.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *