четвъртък , септември 19 2024

Непознат плати хранителните стоки на мъж, след като картата му беше отказана. Сега те са „братя“:

„Живея с мотото: „Ако аз го имам, ти го получаваш“, каза Кевин Джоунс, който се намеси, за да плати хранителните стоки на Джейсън Будро.

Джейсън Будро чакаше да плати в местния магазин за хранителни стоки, когато касиерът му каза, че в дебитната му карта няма достатъчно средства. Добротата на непознат в този момент, казва той, променила възгледа му за света.

На 24 февруари Boudreaux, жител на Breaux Bridge, Луизиана, сподели вече популярна публикация във Facebook с историята на любезното действие, което преживял, докато грабвал хранителни стоки от Cade’s Market в Сейнт Мартинвил.

„Много уважение към този млад джентълмен“, написа 46-годишният Будро в публикацията със снимка на него и мъж на име Кевин Джоунс. 

Будро обясни, че е депозирал чека си по ведомостта един час преди снимката, мислейки, че чекът му ще бъде изчистен и парите ще се появят в сметката му.

https://www.facebook.com/jason.boudreaux.121/posts/pfbid099cVsPAQokCbBnPEp8YNtzNeqCNA2FGKRHtuNZTK5uaNVcvRBkE55b21DGWH2XTTl?ref=embed_post

Той каза, че е започнал разговор с Джоунс, докато е бил на опашката. След това, когато отиде да плати своите покупки на стойност 30 долара, картата му беше отхвърлена.

„Този ​​малък джентълмен каза, че ви хванах“, написа Будро. „Казах не, не, вероятно не сте чули цената. Той отговори с „да“, сър, и те разбрах.“

Будро каза също, че възнамерява да плати на Джоунс, но в последвалото вълнение от акта на доброта дори не разбра името на Джоунс.

„Изтърках се до колата си, за да му дам визитката си, за да мога да му се отплатя. Той каза, че няма проблем, но за мен е проблем да дължа пари на когото и да било“, написа Будро. „Но смисълът на това е, че пичът току-що се засили за напълно непознат, той трябва да бъде разпознат.“

  Всички помним това,но знаете ли какво всъщност беше то:

За щастие той намери Джоунс доста бързо. Общ приятел видя публикацията му във Фейсбук и ги свърза.

Джейсън Будро и Кевин Джоунс в деня, в който се срещнаха.
Джейсън Будро и Кевин Джоунс в деня, в който се срещнаха.С любезното съдействие на Джейсън Будро

„Искам да кажа, бях детектив. Трябваше да съм с моя химикал и хартия и да питам: „Как се казваш? Какъв е вашият номер?“, казва Будро. „Но току-що имах това, което вие наричате настръхване, но това е „frissons“ на френски.“

Будро е бил детектив в продължение на 17 години и сега работи като мениджър продажби и операции за компания, която работи с църкви, гробища и други места с паметници. Бащата на три деца казва, че един от най-добрите му приятели, който е свещеник, е предизвестил добрината, която е изпитал точно преди това да се случи.

„Той каза: „Джейсън, откри ли вече призрака си?“, казва Будро. „Той говореше за Светия Дух – винаги имам интересни истории за него, защото посещавам църковни служби и гробища. И аз казах: „Не, татко, всъщност си тръгвам точно сега. Чакам да отида до магазин за хранителни стоки, това е. Трябва да взема морски дарове.

Семейство Будро, семейство Джоунс и приятели в Деня на семейството.
Семейство Будро, семейство Джоунс и приятели в Деня на семейството.С любезното съдействие на Джейсън Будро

Преди да приключат разговора си, Будро каза, че неговият приятел му казал, че все още трябва да намери „своя призрак“. „Казах „ОК, ако настояваш, ще опитам“, казва Будро.

Миг по-късно Будро срещна Джоунс на опашката за касата и двамата споделиха приятелски закачки. Тогава, когато Джоунс видя какво се случва пред него, той разбра, че трябва да се намеси.

„Идвайки от мястото, откъдето идвам в Луизиана, това не е много богат град. Познавам това чувство“, казва Джоунс, шофьор на камион, пред TODAY.com. „Така че нямам нужното количество средства, за да платя за хранителни стоки, познавам това чувство. Виждам, че много хора преминават през това и не много хора са готови да направят жертва и да се активизират и да помогнат на следващия човек.

  Загледах се в дрипавия мъж и познах, че това е моят професор:

Джоунс казва, че след като е платил сметката на Будро, той е продължил с деня си, без да очаква нищо в замяна, дори не е казал на жена си Мариса за размяната – тоест до публикацията на Будро във Facebook, в допълнение към няколко обаждания и съобщения за мъжа искайки да му върне услугата, си проправи път към него. „Просто много за един ден“, казва той през смях.

След като се свърза с него, Будро покани Джоунс и съпругата му на „Ден на семейството“, седмично събитие, провеждано от родителите на Будро.

Кевин Джоунс (вдясно) със съпругата Мариса (вляво) и съпругата на Будро Ерика (в средата).
Кевин Джоунс (вдясно) със съпругата Мариса (вляво) и съпругата на Будро Ерика (в средата).С любезното съдействие на Джейсън Будро

„Ние избираме човек или той се намесва и казва: „Добре, ще сготвя етоуфе с раци“, „Добре, следващият път ще направя барбекю“. Това е отворена покана за почти всеки“, казва Будро. „Искам да кажа, хората минават, ние танцуваме навън, правим барбекю или просто нарязваме, в стил Луизиана.“

Докато бяха в къщата, се разчу, че това е 28-ият рожден ден на Джоунс, така че Будро и другите присъстващи импровизираха нещо като „торта“, за да отбележат деня.

Будро и Джоунс с приятели на Деня на семейството.
Будро и Джоунс с приятели на Деня на семейството.С любезното съдействие на Джейсън Будро

„Той имаше желирана поничка с глазура отгоре и сложи свещ в нея“, казва Джоунс с кикот. „Никой не ми каза какво ще правят, но дамите, включително жена ми, излязоха, пеейки „Честит рожден ден“.

Тези дни и Будро, и Джоунс казват, че поддържат връзка чрез текстови съобщения и имат бъдещи планове за Family Days и излети през уикенда.

„Той ме кани да отида на неговото място за риболов и всяка неделя иска да идвам при него. Семейството иска да се срещне с (моите) деца и какво ли още не“, казва Джоунс, който също е баща на три деца.

  Булката и младоженеца се целуват за снимката. Но погледнете малката шаферка – тя събра погледите на всички:
Кевин и Мариса Джоунс.
Кевин и Мариса Джоунс.С любезното съдействие на Джейсън Будро

На въпрос как би описал тяхното приятелство, Будро казва, че всъщност има друга дума за това.

„Бих го описал по-скоро като братя“, казва Будро. „Той честно казано е една от най-искрените души, които съм срещал – и съм срещал много.“

„Живея с мотото: „Ако аз го разбрах, ти го получи“, добави Джоунс. „Няма значение вашият цвят, няма значение за мен. Ние сме братя и сестри от различни хора.“

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *