петък , септември 20 2024

Куче с изкривено лице намира любящо семейство, което кара повече от 2500 мили, за да го спаси:

Хъскито Харви има уникален вид след нараняване на лицето си като малко кученце.

Една вечер Шери Ланкстън правеше обичайното си превъртане в социалните медии в дома си в Сиатъл преди лягане, когато го забеляза: младо изглеждащо хъски на име Харви с наклонена усмивка, която разтопи сърцето й.

Въпреки че всъщност не искаше да добави второ куче към домакинството им – те вече имат едно куче и две човешки деца – Ланкстън се обърна към съпруга си, за да му каже, че им е намерила куче. Единствената уловка? Кучето беше на повече от 1250 мили в Сан Диего.

„Така че трябваше да направим пауза и аз си казах:„ Добре, добре, това вероятно няма да се случи. Дори погледнах полетите“, казва Ланкстън. „Помислих си: „Защо не потърся? Да видим дали (мога) да намеря полет до Сан Диего.“ И нещата бяха просто възмутителни – дори да се смята, че това е глупаво.“

Хъски с изкривени уши и леко изкривено лице се усмихва на камерата
Харви позира за снимки в приюта.Джой Олингер / Отдел за услуги за животни в Сан Диего

Но тя не можеше да спре да мисли за сладкото куче. Отделът за животновъдни услуги в Сан Диего продължи да публикува за него и Lankston в крайна сметка изпрати съобщение до жена, Джой Олингер, която беше споделила снимките му и се запозна с кученцето.

Олингер, която е лейтенант в отдела за услуги за животни в Сан Диего, казва, че просто е искала да се разчуе за Харви, след като го е видяла да стои в приюта толкова дълго.

„Той беше там месеци наред и никой не се интересуваше от него“, казва Олингер. „Чувах хора да казват, че е грозен или „Ех, виж го!““

  Биcepи изpeчeни oт клиeнти нa бългapcкитe бaнки, 100% cмях:

Олингер се свърза с Харви, като го доведе в офиса си, за да му даде почивка от развъдника и му купи различни играчки-пъзели, щом забеляза колко е умен.

„Той беше любимец на приюта. Искам да кажа, че доброволците го обичаха. Всички ние, които работим там, го обичахме“, казва тя.

Така че, когато Ланкстън протегна ръка с лудата идея да отиде, за да се срещне с Харви и евентуално да го осинови, Олингер беше развълнуван.

„Проучвах различни варианти за това как можем да закараме Харви до Сиатъл и тогава Шери ми каза: „Знаеш ли какво, просто ще сваля с колата.““

Олинджър, Ланкстън, по-големият й син Харисън и Харви позират за снимка в приюта.
Олинджър, Ланкстън, по-големият й син Харисън и Харви позират за снимка в приюта.Джой Олингер / Отдел за услуги за животни в Сан Диего

На следващия ден Ланкстън опакова колата си с двете си млади момчета – които бяха в почивка от училище – и първото им куче, Ривър.

„Той е просто толкова шантав. Искам да кажа, как можа да видиш това лице и просто да кажеш „Не?““ Ланкстън се смее. „Той е толкова сладък!“

Те изминаха почти цялото Западно крайбрежие, спирайки в лагери, подходящи за кучета по пътя. Минаха три дни, преди да стигнат до Сан Диего.

„Беше любов от пръв поглед!“ Олингер казва. „Беше наистина сладко.“

Ланкстън казва, че първия път, когато тя и нейните момчета са го срещнали, тя „просто е знаела“, че Харви е тяхното куче.

„Голямо начинание е да вземеш друго куче, особено спасително, защото никога не знаеш какво ще получиш. Но ние знаехме“, казва тя. „При първата среща си казах: „Добре, той е нашето куче.“

Две кучета в задната част на кола
Харви и Ривър се мотаят в задната част на колата по време на дългото си пътуване обратно до Вашингтон.Шери Ланкстон

След като се увери, че Ривър и Харви се разбират – те бяха бързи приятели – тя убеди съпруга си (който трябваше да остане вкъщи, за да работи) да вземе полет до Сан Диего, за да се срещне с Харви.

  Дори няма да се налага да го местите и той ще бъде като нов: Най-добрият трик за почистване на килими:

След това семейството направи тридневен преход обратно в Сиатъл. Ланкстън казва, че Харви вече се адаптира добре към по-хладното и дъждовно време.

„Той обича дъжда“, казва тя. „Той обича да се плиска в локви и да е глупав. Мисля, че наистина му харесва тук.“

Ланкстън и двамата й синове, Харисън и Финли, на път за Сан Диего.
Ланкстън и двамата й синове, Харисън и Финли, на път за Сан Диего.Шери Ланкстон

Олингер казва, че ветеринарният лекар на приюта смята, че Харви е бил ухапан като малко кученце, което е причинило деформация на лицето му. Тя казва, че Харви е бил спасен от група хора, които са намерили него и още две хъскита, изоставени в пустинята, докато са карали ATV.

Ланкстън казва, че се е чула с жената, която е намерила трите кучета, след като историята им е била в новините. Тя каза на Ланкстън, че Харви е помогнал за спасяването на другите две кученца, като ги е накарал да следват групата си „мили“ обратно до лагера.

Ланкстън се свърза с местни телевизионни станции и издания, за да се опита да сподели историята на семейството си за осиновяване, защото се надява, че това ще вдъхнови други да осиновят спасително животно – дори и да не шофират три дни, както направи тя.

Харви и Ривър у дома.
Харви и Ривър у дома.Шери Ланкстон

„Честно за Бога, това е просто лудост. Разбирам това“, казва тя.

„Току-що видях онова щастливо лице с изплезен език и казах на съпруга си: „Това малко изкривено лице говори за моето малко изкривено сърце и мисля, че това е моето куче“, казва тя.

„Той е просто страхотно куче и ми се иска други хора да чуят историята и просто да кажат: „Знаете ли какво, нека отидем да проверим приюта и може би да не подминаваме това странно куче в ъгъла, защото това странно куче в ъгъла може да бъде най-добрият им приятел.“

  Пет малки навика, които значително ще подобрят настроението ви през зимата:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *