четвъртък , септември 19 2024

Едно от най-ужасяващите събития, регистрирани някога: При най-тежкото нападение на акула 150 души загинаха наведнъж:

Вярвате или не, около 150 души загинаха при най-лошото нападение на акула, регистрирано някога в историята, и то е свързано с много известен инцидент, за който може би сте чували.

Акулите ловят плячката си в дълбокото синьо море, тези същества обикновено не са гладни за хора, така че ще имате проблеми само ако ви сбъркат с една от обичайните си цели. 

Има много случаи на бягство на косъм от атаки на акули и те са забелязани да използват някои много хитри тактики, за да се промъкнат срещу нищо неподозиращите плувци. Въпреки това, дори когато акулите атакуват, броят на жертвите е невероятно нисък, но в един случай беше катастрофален, отнемайки 150 живота само за няколко дни.

Моряците бяха изядени от акули

В последните дни на Втората световна война американският тежък крайцер USS Indianapolis беше изпратен на тайна мисия да достави уран и други компоненти за ядрената бомба, която по-късно ще бъде известна като „Малкото момче“ и беше хвърлена над град Хирошима. 

Четири дни след като Индианаполис достави секретния си товар, тя беше атакувана от японска подводница и ударена с две торпеда, потопявайки кораба за около 12 минути. От почти 1200 членове на екипажа на Индианаполис, около 300 потънаха с кораба, докато останалите 900 бяха блокирани в Тихия океан. Ще минат три дни и половина, преди някой да разбере, че оцелелите все още се носят в океана, през което време те са били принудени да понесат най-лошата атака на акула в историята.

  Здрав екшън! Цяла България аплодира тази баба от плевенско: Крадци нахлули в дома й, тя ги наби:

Привлечени от звука на експлозии и движението на 1800 крака, махащи във водата, стотици невероятно агресивни белоопашати акули се появиха и започнаха да пируват с мъртвите.

Те обаче не останаха дълго, за да изядат мъртвите и хищните акули скоро насочиха вниманието си към оцелелите моряци. От 900 влезли във водата само 316 са оцелели, а от загиналите при потъването на „Индианаполис“ 150 са били изядени живи от акули.

.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *