четвъртък , септември 19 2024

Момче със синдром на Даун е единственото в класа, което не е поканено на партито – това, което разбива сърца:

Най-голямата амбиция на един родител в живота е да защити децата си. За съжаление е невъзможно да се направи това за всяка несправедливост и грубост.

Но можете да сте сигурни, че една любяща майка ще направи всичко по силите си, за да опита.

Когато Дженифър Енгеле научи, че друго дете от класа на сина й е поканило всички на парти освен него, й беше достатъчно. В отворено писмо тя сподели мислите си за отговорността на родителите, когато става въпрос за поведението на децата към другите. Сега публикацията е споделена от близо 10 000 души.

Дженифър Енгеле от Канада има две деца, дъщеря и син със синдром на Даун. Той описва сина си Сойер като добросърдечно и щастливо момче със страхотно чувство за хумор. В Сойер няма зло, така че да го види изключен от партитата на съучениците му беше сърцераздирателно за Дженифър.

Единственият непоканен

Няколко пъти се беше случвало Сойер да не бъде поканен на партита на съученици. Но това беше първият път, когато почти всички получиха покана освен него. Поканата за партито беше отправена към 22 от общо 23 ученици в класа. Тогава Дженифър усети, че е време да научи родителите как да се държат.

„Отворено писмо до родителя, който смяташе, че е добре да покани всички в класа с изключение на моя син на партито за рождения ден на детето им. Споделям това, защото смятам, че е ценен урок за всички и се опитвам да просветля и образовам повече“, започва Дженифър отвореното си писмо, което публикува във Facebook .

Тя продължава:

  Изповед на един гинеколог: „Днес е най-трудният ден в живота ми“:

„Ти всъщност покани всички останали 22 деца в класа с изключение на сина ми. Знам, че не е защото е зъл, защото не можеш да срещнеш по-щастливо дете. Знам, че не е защото не е забавен, защото има страхотно чувство за хумор. И заразителен смях. Знам, че не е защото синът ти и моят не се разбираме, той спомена името на сина ти няколко пъти.

Единствената причина, поради която решихте да не поканите моя син на партито за рождения ден на сина ви, е, че той има синдром на Даун.“

I'm one lucky girl 💜💜💜

Публикувахте от Jennifer Engele в Неделя, 2 април 2017 г.

Публикацията продължава, като Дженифър пояснява, че не очаква синът й да бъде канен на всичко и всички. Умишленото изключване само на един човек, когато се канят останалите от класа обаче, смята, че е погрешно във всяко отношение.

„Фантастична възможност“

Дженифър обяснява, че така децата научават, че е приемливо да изключват други, защото имат диагноза или функционална вариация.

Тя пише, че не се сърди на въпросния родител, а просто иска да му даде повод за размисъл.

„Виждате ли, това, че имате синдром на Даун, не означава, че не искате приятели. Това не означава, че нямате чувства. Това не означава, че не обичате да ходите на рождени дни. Хората със синдром на Даун искат същите неща, които вие и аз. Те искат близки взаимоотношения, искат да изпитват любов, искат да допринесат, искат смислен живот. И искат да ходят на рождени дни.

„Но това е чудесна възможност и житейски урок, който да вземете с детето си. Те ще запомнят момента, в който родителите им са им казали, че не е добре да изоставят някого заради неговото увреждане, раса или пол“, пише Дженифър.

Поканете родителите да образоват децата си

По-нататък майката обяснява, че синът й далеч не е единственото дете, прогонено заради диагнозата си.

  Открити са части от ДНК, които помагат за разпространението на рака:

Сега тя се надява нейното отворено писмо да бъде споделено, така че повече родители да говорят на децата си за приобщаване от ранна възраст.

An open letter to the parent that thought it was OK to invite the entire class to their child's birthday except for my…

Публикувахте от Jennifer Engele в Четвъртък, 23 юни 2016 г.

Моля, споделете, ако и вие подкрепяте това важно съобщение.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *