петък , септември 20 2024

Тревожни симптоми при жената:

Тревожни симптоми, които не бива да се пренебрегват. В женското тяло с напредване на възрастта настъпват някои промени, които трябва да се забелязват своевременно и да се проследява развитието им. Има някои симптоми, които в никакъв случай не бива да се неглижират, тъй като могат да бъдат опасни за здравословното ни състояние. Ето едни от най-важните и срещаните и какво ни подсказват:


Рязко сваляне на килограми


Ако изведнъж, без никакво старание или причина, започнете да сваляте от теглото си, то е възможно да има сериозна причина, криеща се зад този симптом. Сред тях се нареждат например хроничен стрес, някои видове рак, диабет и др.


Хронична умора
Ако си набавяте достатъчно количество сън, но все пак не спирате да чувствате умора в продължение на над 2 седмици, то е необходимо да се консултирате с лекар. Това може да подсказва за проблеми, касаещи щитовидната жлеза, заболявания на сърцето, липса на достатъчно витамин Д и др.

Промяна във формата на гърдите
След навършването на определена възраст прегледите на жените при мамолог трябва да бъдат редовни, както и профилактиката в домашни условия. Наблюдавайте състоянието на гърдите си и при най-малката промяна в цвета, формата, големината и т.н. незабавно се свържете със своя специалист.


Задух и замайване при елементарни физически дейности


Ако започнете да проявявате тези симптоми например при изкачване на стълби, носене на малко по-тежки торби или по-продължително ходене и няма причина за това – като например наднормено тегло, обездвижване и др., това също може да подсказва за появил се здравословен проблем. Задухът и замайването може да са симптоми на астмата, заболявания на сърцето и други проблеми.

  Крайниците на тази майка трябваше да бъдат ампутирани след раждането: „Намирам цялата сила, която имам в децата си“:

Учестено сърцебиене

Ако все по-често ви се случва да усещате как сърцето ви излиза от ритъм, имате ускорен пулс и т.н. – трябва задължително да се консултирате с лекар. Този проблем не бива да се неглижира. Разбира се, има ситуации, в които е нормално да се появи учестен пулс – например при тичане и други физически упражнения.

Изменения в бенките

Ако установите, че вашата бенка се е променила по форма, цвят или големина – трябва да посетите дерматолога си, за да установите дали това не касае по-сериозен проблем. Също избягвайте прекаленото излагане на слънце или солариумите.

Подут корем

Всеки се подува особено след преяждане или хапване на определени храни. Но ако усетите, че коремът ви се подува дори без да сте яли нещо в близките часове.. Може да имате проблеми с яйчниците.

Загуба на зрението

Ако изведнъж установите,че все по-често виждате някои неща двойно или виждането ви се е променило в най-скоро време трябва да посетите лекар. Този симптом, придружен например с проблеми с речта, замайване, изтръпване и др. – може да става въпрос за инсулт.

източник: rusalkite.com

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *