петък , септември 20 2024

В знак на доброта този наемодател остави дом, който притежаваше, на наемателя, на когото го беше дал под наем за повече от 20 години:

Представете си да инвестирате 20 години работа в къща, която не притежавате, само за да ви бъде предложена тази къща без допълнителни разходи.

Това всъщност направи Джейн Сейнор, преди да получи невероятен акт на доброта от собственика си…

Източник: Youtube/Current Affair

Джейн Сейнор беше на 51 години, когато намери дома си в Мелбърн под наем преди 22 години. Надявайки се да намери къща с две спални и градина, тя най-накрая намери идеалната къща. 

Никога не е очаквала да го притежава десетилетия по-късно. 

Статията продължава под снимката

Източник: Youtube/Current Affair

Къщата, разположена в Сейнт Олбанс, е в идеалната северозападна част на Мелбърн, където тя искаше да се установи. Нейният лизинг започна и остана на 200 австралийски долара за повече от 22 години, в които живееше там. 

След като се нанесе, Джейн се опита да преобрази градинското пространство, което първоначално приютяваше само едно саксийно растение. Когато не работеше на пазарната си работа в Епинг, тя се концентрира върху екстериора и интериора на къщата. 

Вниманието й да поддържа всичко чисто и актуално беше особено оценено от нейния лизингодател Джон Перет, който от своя страна работи усилено, за да гарантира, че всички необходими ремонти са извършени. 

Статията продължава под снимката

Източник: Youtube/Current Affair

Няколко години след началото на отношенията между хазяина и наемателя, Джон изненадва Джейн, като му се обажда по телефона, докато е в офиса на своя адвокат или нотариус. 

Нотариусът се нуждае от пълното име на Джейн, защото Джон пише завещанието си и иска да й завещае къщата. 

  Родопчанин прибра манатарка-гигант рекордьор! Едва се хваща на масата:

Джейн, разбира се, първоначално е объркана, но бързо научава, че обещанието й е вярно. 

По това време Джон се преместил в старчески дом, когато бил в последния стадий на болестта на Паркинсон. Не болестта му обаче го подтикна да предложи на Джейн дом. 

Всъщност Джон е бил щедър през целия си живот. Той изигра роля в общността, като сподели своето богатство от милиони долари, докато работеше като фармацевт, футболист, инвеститор в недвижими имоти и филантроп. 

Източник: Youtube/Current Affair

Друг пример за неговата ослепителна доброта е, че веднъж той дари 19 милиона австралийски долара на отделението по нефрология на Кралската болница в Мелбърн. 

30 години преди това донорство Джон беше трансплантиран бъбрек в това отделение и най-накрая успя да отвърне със същото, както успя да направи толкова години по-късно.

„Той очевидно беше благодарен за грижите, които получи, за всички лекари, медицински сестри и медицински персонал, които се грижеха за него в Кралската болница в Мелбърн“, каза професор Найджъл Тусиант от Кралската болница в Мелбърн.

Джон никога не е имал деца и затова споделя голяма част от състоянието си с други хора, включително Джейн.

Джейн винаги е искала да се пенсионира, докато остава в единствения дом, който познава повече от 20 години, и Джон успя да сбъдне тази мечта. 

Източник: Youtube/Current Affair

Докато Джон за съжаление почина през 2020 г., тогава Джейн официално получи имота. 

„Все още му благодаря всеки ден от живота си“, каза Джейн .

Какво мислите за живота и наследството на Джон? Какво ще кажете за подаръка на Джейн? Разкажете ни в коментарите!

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *