понеделник , септември 16 2024

Бивш ученик събрал 20 000 за учител, който останал без дом:

Социалните мрежи – добри или лоши? Вероятно си струва да говорим за това какви сме ние самите, тези, които използват постиженията на цивилизацията. Защото социалната мрежа е просто метод за комуникация, вид инструмент и дали той е полезен зависи от това как някой го използва…

Да вземем например скалпела: в ръцете на хирург той спасява нечий живот, но в ръцете на престъпник може да го отнеме. Днес ще говорим за това как благодарение на социалните мрежи хората се обединили за добра кауза и успели!

77-годишният Хосе Виляруел работил като учител по заместване в продължение на дълги години, което означава, че е бил известен във всяко училище в своя град. След пенсионирането си той бил викан да замести учител от основния състав, ако случайно някой се разболее или не е на разположение.

Мистър Ви, както многобройните му ученици наричали човека, винаги бил готов да отиде на работа. Той бил отличен учител, весел и жизнерадостен човек, за което учениците го обичали и винаги се радвали на пристигането му.
Бивш ученик събрал 20 000 за учител, който останал без дом 1

Родом от Мексико, Хосе Виляруел живеел и работел в Съединените щати. В един от градовете на Южна Калифорния, изпращайки парите, които спечели, на болната си съпруга в родината си.

С настъпването на пандемията и преминаването на учениците към дистанционно обучение настъпили трудни времена за чичо Хосе. Той остана без работа. Живеейки на социално осигуряване и продължавайки да изпраща пари в Мексико, той вече не можел да плаща за жилище.

  21 нови идеи за подредба в дома, в които всяка жена ще се влюби от пръв поглед (снимки):

Сега домът на мъжа бил старата му кола. В нея Хосе оцелявал през зимата. Един ден мъж на име Стивън Нава минал покрай колата, в която неведнъж бил виждал, че живее някакъв господин. Но в онзи ден Стив разпознал въпросния мъж в колата. Това бил г-н Ви, старият му учител!

След като попитал бившия си учител как е стигнал до такъв живот, Стив наел хотелска стая за него.. И също му дал 300 долара за първи път. Но какво следвало? Стивън Нава решил чрез социалните мрежи да се обърне към всички,които познават г-н Ви, на първо място към неговите ученици.

Старецът не могъл да повярва на очите си,когато на рождения си ден получил солидна сума от ръцете на Стив–27 хиляди долара.. Събрани от неговите ученици и други добри хора,които прочели ученически отзиви за своя учител и се включили в набирането на средства. От историята на Хосе се заинтересовали и кметството, и медиите.

Събраните средства за стареца стигнали, за да погаси дълговете си и да има отново покрив над главата си. „Социалните мрежи са сила, нека ги използваме за добро“, коментира инициаторът на това събитие Стив Нава.

Прочетете също

22 високо алкални храни, които ще ви предпазят от рак, диабет и други заболявания:

За нашата редакция това беше истинско откритие! Както се оказа, много продукти, които хората са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *