петък , септември 20 2024

Единият близнак беше на месна диета, а другият на веганска диета: Ето резултатите, които постигнаха:

В допълнение към предписаната диета, близнаците трябваше да правят тренировки за издръжливост пет до шест пъти седмично. И двамата приемали еднакъв брой калории, но храната им се различавала по състав

Близнаците  Хюго  и  Рос Търнър  решават да направят изследване на телата си, тоест как се променят по отношение на храненето. В продължение на дванадесет седмици Хюго (вляво на снимките) яде само веганска храна и спазва веганска диета, докато брат му Рос яде всички храни с голямо количество месо, за да се установи разликата.

В този „експеримент“ им помогнаха учени от Университета на Кралския колеж в Лондон, които следиха теглото им, холестерола, телесните мазнини и други неща. Тъй като Хюго и Рос са еднояйчни близнаци, те са идеални за изследване как различните диети влияят на тялото. Освен това, в допълнение към предписаната диета , те трябваше да правят тренировки за издръжливост пет до шест пъти седмично, за да се подготвят за бъдещи експедиции. 

И двамата приемали еднакъв брой калории, но храната им била различна по състав. След 12 седмици на веганска диета, холестеролът на Хюго намаля и той имаше повече енергия, която не спадна през деня, защото кръвната му захар не спадна толкова, колкото преди.

Освен това умственият му фокус беше много по-добър, но имаше някои негативни последици. А именно, по неизвестни за него причини той загуби либидото си, но отбеляза, че то може да варира от човек на човек.

Рос, който започна проучването със 79 килограма и 13 процента телесни мазнини и следваше месна диета, качи четири килограма мускули и почти два килограма мазнини, което увеличи процента на телесните му мазнини до 15 процента и завърши проучването с тегло от 85 килограма. Нивото на холестерола му остава същото по време на проучването.

  Киндер яйцата са забранени в Америка, а глобата за "контрабанда" е 2500 долара на яйце!

В крайна сметка близнаците решили, че искат да проведат по-дълго проучване, за да получат по-точни резултати. Те искат изследванията им да продължат поне шест месеца и до една година.

Учените също са събрали фекални проби преди и след изследването и са установили, че микробиомите на Хюго са по-добре защитени срещу хронични заболявания като затлъстяване и диабет тип 2, което доказва, че веганската диета е полезна за поддържане на здрав микробиом. Ефекти върху микроорганизмите обаче са наблюдавани и при Рос, което се е променило малко, пише  Bored Panda . 

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *