четвъртък , септември 19 2024

Ракът на кожата не е само върху кожата: Шест изненадващи места, на които може да се появи:

Въпреки името, ракът на кожата може да се появи на повече части от тялото ни, отколкото предполагаме, според лекарите. А именно те предупреждават, че трябва да сме наясно с други, по-малко очевидни места, където може да се появи това злокачествено заболяване.

 Според Daily Mail има три вида рак на кожата – меланом, базалноклетъчен карцином и плоскоклетъчен карцином. Въпреки че меланомът представлява само един процент от случаите, той причинява по-голямата част от смъртните случаи.

Ако бъде открит достатъчно рано, ракът на кожата е относително безвреден и може да бъде отстранен бързо. Въпреки това, меланомът може да се разпространи, ако не бъде открит навреме, и раковите клетки могат да намерят своя път в кръвта и да се разпространят в други части на тялото. Когато това се случи, ракът ще започне да се разпространява в други части на тялото.

 В този момент хирургичното отстраняване на рака е предизвикателство и вместо това човекът ще се подложи на лечение като химиотерапия , което идва със сериозни странични ефекти, съобщава Index .

Както предупреждават лекарите, ракът на кожата може да се появи и на следните места по тялото:

– в ануса
– под нокътя (най-често на палеца или крака)
– в ухото
– в окото

– под езика
– на скалпа

Тъй като всеки от изброените симптоми е трудно забележим в самото начало, лекарите предупреждават, че трябва да се прегледаме веднага щом забележим необичайна промяна, защото навременната реакция е ключът към изцелението.

  Погребах доста приятели, които водеха здравословен начин на живот

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *