четвъртък , септември 19 2024

„Не искам да наказвам сина си, че бутна братовчедка си на земята, когато тя се опита да го прегърне. Съпругата е бясна. Правилно ли постъпих?“:

Мислите ли, че един мъж трябваше да постъпи различно, когато синът му отказа да прегърне братовчед/ка си? 

Отглеждането на дете е изключително сложен въпрос, така че не е чудно, че родителите понякога се сблъскват с трудности. Като бащата в историята по-долу. Той сподели своята дилема в Reddit . Как бихте постъпили на негово място? Разбирате ли го, неоправдана ли е постъпката му? 

„Синът ми е на 7 години и има аутизъм. Той е прекрасен и го обичам най-много на света, но има един проблем: не обича прегръдките и не обича всеки друг физически контакт, който би го ограничил. 

Аз самият съм аутист и се боря с определени неща, така че го разбирам. Когато някой прегърне сина ми, той винаги се разпада: започва да крещи и да припада. Знам как се чувства: нещо го затваря „отвътре“, предпочита да не е в кожата си, когато някой го докосне. 

Когато се срещнахме с братовчедка на сина ми и моята племенница, която е на 5 години, тя веднага се затича към него и искаше да го прегърне. Той й каза да не го прегръща и да го докосва, но тя все пак го направи. 

Когато тя се опита да го прегърне още два пъти, той я бутна на пода от гняв и вълнение и тя удари главата си в рамката на вратата. Всичко беше наред с нея. 

Когато сестрата и племенницата си тръгнаха, съпругата искаше да накаже сина си, но аз го защитих. Той постави своите граници и й даде да разбере, че не иска прегръдка. И тримата (аз, жена ми и сестра) вече няколко пъти й обяснихме, че синът ми не иска да се гушка, но понякога нямаме контрол върху случващото се. 

  Стопани от Родопите селектираха нова порода кокошки - едри и снасят изобилно:

Жена ми казва, че не трябва да позволяваме на детето ни да мисли, че винаги може да се измъкне с аутизъм, но мисля, че сестра ми трябва да научи детето си, че не означава не.“

Кой според вас е прав в случая? 

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *