петък , септември 20 2024

Три вредни навика,които унищожават косата до корена през зимата

Ако искате да запазите косата си през студените дни, можете да започнете с най-простите трикове. Премахнете тези „лоши“ навици, които могат сериозно да увредят косата ви.
Разкриваме трите най-лоши навика, които съсипват косата ви през зимата.

Излизате навън, без да изсушите косата си напълно

Противно на общоприетото схващане, може и да не се разболеете от настинка, но е почти гарантирано, че ще съсипе косата ви. Когато излезете на студа с мокра коса, върху косъма се образуват кристали, които разрушават структурата на косъма. За да предпазите косата си от увреждане, експертите съветват да миете косата си вечер, за да има време да изсъхне напълно след оформяне. Ако използвате сешоар, използвайте термозащитен препарат.

Не използвате достатъчно продукти за грижа за косата

През зимата косата страда от липса на влага. Включете в грижата си маски и серуми с овлажняващ ефект. Зимата е най-доброто време да опитате масла за коса. Тези продукти подхранват и действат като бариера, която предпазва косата от негативните ефекти на сухия въздух и замръзване. Вземете малко количество масло в дланта си (не повече от размера на грахово зърно) и го разнесете по цялата дължина на косата. Това ще ви помогне да защитите косата си от дехидратация и ще премахнете статичното електричество от косата.

Измийте косата си с гореща вода

Горещата вода уврежда не само косата, но и скалпа, причинявайки повишена секреция на себум и пърхот. Изплакнете косата си с топла до леко гореща вода.

Забравете за крайностите – твърде горещата и прекалено студената вода са вредни. Екстремните условия могат да причинят непоправими щети на косата, чието възстановяване ще отнеме много време и пари.

  Само на 45 км от Пловдив – лечебните води, излекували ревматизма на Цар Борис III / СНИМКИ:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *