петък , септември 20 2024

Любовен трик, който спасява бракове: Отделете само 5 минути на ден:

Началото на една любовна връзка е толкова вълнуващо. Тогава все още се наслаждаваме на романтиката и нежността на сладките страсти и ни се струва, че ще се носим вечно върху меките облаци на любовта.

Излиянията на любов и нежност в началото са константа, както и интимните занимания под завивката. Искаме да прекараме цялото време на света един с друг, а няколко дни без разговори, прегръдки и гушкане са невъобразими и продължават вечно.

И тогава за повечето двойки, в някаква реална среда, се случва насищане.

И не защото любовта им умря, а защото истинският живот намеси пръстите си в тези игриви емоции. Когато ролята на любовник се превърне в роля на работник, родител, готвач, бавачка, секретарка и шофьор, любовната връзка се озовава на дъното на списъка с приоритети.

Започваме да изхвърляме ежедневните си разочарования върху партньора си и понякога с дни не казваме нито една хубава дума на отсрещната страна.

Брачните консултанти посочват, че тази добре позната ни история всъщност е една от основните причини за развод, така че може би трябва да сме наясно с действията си и начина, по който се отнасяме към човека, когото обичаме.

Можем да постигнем това с революционното петминутно правило, измислено наскоро от известния американски брачен психолог Белинда Уилямс. Нейният гениален трик всъщност е много прост и много двойки посочват как е спасил брака им.

Става въпрос за практикуване на така наречените микромоменти, които ще поставят фокуса върху партньора и връзката ви, и ние ги правим напълно несъзнателно. В крайна сметка те са спонтанни, малки моменти на щастие, които могат да променят цялата връзка в дългосрочен план – както романтична, така и сексуална.

  Старо глухо куче пази изгубено 3-годишно момиченце 17 часа

Животът преди децата беше една дълга, романтична среща. Помните ли само онези моменти на безцелно излежаване на дивана и гледане на филми и сериали? Да караш колело и да се държиш за ръце, да слушаш музика и да се наслаждаваш на храната, всичко това има положителен ефект върху любовта, брака и интимните моменти.

Белинда посочва, че не е нужно да практикуваме толкова големи моменти, за да постигнем почти същия ефект. Всеки ден отделяйте поне един микромомент на партньора си – но само на него, без разсейки.

Прегърнете се силно, хванете се за ръце, докато се унасяте в сън, изразявайте благодарност винаги, когато имате възможност, гледайте се право в очите и изразявайте любов, никога не пропускайте възможност да кажете на партньора си, че изглежда или мирише добре.
По този начин бързо ще създадете новата си рутина, без която ежедневието ще бъде немислимо, и тогава ще разберете, че любовта все още е там, тя просто е заспала, обяснява Уилямс .

Освен това винаги питайте партньора си как е било на работа, какво го е зарадвало и какво го е натъжило днес. Имал ли е сладък момент с детето и има ли нещо, което би искал да сподели с вас…

Разбира се, никога не искайте повече, отколкото планирате да дадете, защото взаимността е една от основните ценности на всяка връзка.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *