петък , септември 20 2024

Когато сте на тези пет места, въздържайте се да говорите по мобилния си телефон:

Комуникацията никога не е била по-лесна от днешното време, защото мобилните устройства са с нас, където и да сме, но това не означава, че можем да ги използваме за телефонни разговори във всяка ситуация.

Определени насоки, макар и неписани, съществуват и хората трябва да ги следват от известна приличие. Освен ако не е изключително спешна ситуация.

И така, пет обществени места са особено спорни, когато става въпрос за избягване на телефонни разговори.

1. Градски транспорт

Шумът и тълпите са честа причина да избягвате телефонните разговори в градския транспорт, освен ако не искате еднопосочен разговор, но те не са единствените.

Необходимо е да се съобразявате с другите пътници, които вероятно не искат да слушат какво говорите. Затова се опитайте да се придържате към текстовите съобщения.

2. Касови апарати в магазините

Не бъдете „онзи човек“, когото всички гледат с известен гняв, защото в момента, в който дойде техният ред, задържат всички останали с телефонно обаждане.

Тази минута едва ли може да бъде решаваща, така че изчакайте да приключите с всичко на касата, преди да преминете към телефонното обаждане.

3. Обществена тоалетна

Тук не става въпрос само за зачитане на неприкосновеността на личния живот в споделено пространство, но и за потенциално замърсяване поради примеси.

Достатъчно е да поставите мобилния телефон навсякъде и възможността за някаква инфекция е налице.

4. Ресторанти

Може да изглежда удобно да се обаждате, докато чакате поръчката си за храна, но е изключително грубо не само за околните, но и за тези, които се хранят с вас.

  Събуждане преди 7 часа? Ето какво се случва в тялото на ранобудните:

Ако е наистина важно, извинете се и излезте навън и се обадете.

5. Споделено работно пространство

Това не се отнася за типове работни места, при които разговорът по телефона е необходимост. Но всеки частен разговор трябва да се избягва, поне в близост до колеги и на място, където тишината и концентрацията са изключително важни.

Отново, ако обаждането е важно, отидете някъде, където имате уединение и няма да безпокоите никого.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *