петък , септември 20 2024

Не изхвърляйте кората от мандарината! Ето защо

Мандариновата кора е богата на антибактериални свойства.

Мандарините трябва да се консумират редовно, защото са вкусни и полезни, но не забравяйте, че не трябва да изхвърляте кората им, защото можете да я използвате за здраве и красота.

Кора от мандарина за крака

Един от начините да използвате кората на мандарината е да я натриете върху краката си.

Чудите се за какво е тази странна процедура? Помага в борбата с микозата и предотвратява рецидивите. Всичко това благодарение на антибактериалните свойства на кората на този плод. Освен това мандарината има освежаващо и ексфолиращо действие. Може да намали изпотяването на краката и да има положителен ефект върху състоянието на кожата. Кожата на петите обикновено е много суха. Обтриването с мандаринова кора има подхранващ и релаксиращ ефект.

За най-добри резултати започнете с втриване на кората от мандарина два пъти на ден в продължение на една седмица. Когато забележите подобрение, достатъчно е да повторите това лечение 2-4 пъти седмично.

Звучи странно, но си струва да опитате този трик, преди да изхвърлите мандаринената кора. Не забравяйте обаче, че домашните лекарства не могат да заменят съвета на професионален лекар.

Ако подозирате микоза, посетете дерматолог. Кората на мандарината е превантивна, но не може да се използва като заместител на предписаните от специалист лекарства.

  Това е любимата ми баница, баба я правеше така. Намерих рецептата й и стана бухнала и сочна, точно както едно време

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *