четвъртък , септември 19 2024

Стефан печели 14 пъти от тотото: Системата му е забранена, а ето как избираше комбинациите:

Румънският икономист Стефан Мандел едва свързва двата края през 60-те години. Тогава той измисли необичайно решение на тревогите си – ще спечели от лотарията. Но за това, което за повечето хора беше мечта, основана на късмет, Мандел имаше други идеи. Математическият гений изучава теорията на вероятностите на Фибоначи в свободното си време и след години на усърдни изследвания той създава „алгоритъм за избиране на числа“, базиран на метод, наречен комбинаторна кондензация, пише Topnovini.eu.

Мандел се похвали, че може да използва този метод, за да предвиди пет от шест печеливши числа – намалявайки броя на възможните комбинации до хиляди вместо до милиони.

С група приятели той купи голям брой билети, използвайки всички възможни комбинации. Той спечели най-голямата награда, на стойност над 16 000 евро.

Когато покри разходите си, му останаха достатъчно, за да подкупи когото има нужда и да избяга от румънската комунистическа система и да се премести в Австралия, където започва нов живот със съпругата си и двете си деца. Истинските печалби тепърва предстоят – той печели 14 пъти от лотарията, без да нарушава законите.

Когато се установява в Австралия, Мандел разбира, че в някои тиражи цената за закупуване на билети за всички възможни комбинации е много по-малка от джакпота. Например, ако изтеглените числа са от едно до четиридесет, ще има 3 838 380 възможни комбинации от числа. Ако джакпотът беше десет милиона долара и билетите бяха по един долар, Мандел пак щеше да спечели добра печалба.

Разбира се, той винаги е имал няколко препятствия – да събере капитала за билетите и след това как физически да ги напълни. След това той работи като агент по застрахователни продажби и използва свободното си време, за да убеди инвеститорите да инвестират заедно и да изградят така наречения лото синдикат. Освен това той изобретил система за автоматизация с компютри и принтери, използвайки алгоритъм за автоматично попълване на фишове, използвайки всички комбинации от числа.

  Изповед на една грешница: животът ми е по-страшен от смъртта:

През 80-те години синдикатът изчака джакпота да нарасне, преди да купи хиляди билети.

Групата спечели 12 лотарии и стотици хиляди в по-малки награди в Австралия и Обединеното кралство. Не всичко обаче беше толкова ярко. Печалбите не бяха достатъчно високи и в крайна сметка австралийците реализираха плана си, така че промениха правилата – забраниха печатните билети и купуването на големи тиражи. Мандел имаше в ръкава план Б. С печалбите, които вече имаше, той реши да намери лотарии в Америка, които да имат джакпот поне три пъти повече от всички възможни комбинации.

Лотарията във Вирджиния беше идеална. Числата бяха само от 1 до 44, което означаваше, че броят на възможните комбинации беше милиони по-малко, отколкото в други игри. След това той открива официална компания, Pacific Financial Resources, и развива Lotto Fund под нея. Той убеди хиляди инвеститори да инвестират и събра милиони долари в процеса.

През февруари 1992 г. лотарията на Вирджиния имаше джакпот от 27 милиона долара. По това време Мандел вече има 16 служители в склад в Мелбърн, които отпечатват седем милиона фиша за три месеца и ги изпращат по пощата в САЩ.

Синдикатът спечели джакпота, заедно с почти един милион долара вторични награди.И въпреки че методът на Мандел не беше незаконен, той повдигна подозрения и той се озова в четиригодишна съдебна битка. През това време той е разследван от множество международни агенции, включително ЦРУ и ФБР.

В крайна сметка той беше оправдан по всички обвинения, но въпреки че спечели милиони, неговите инвеститори получиха само 1400 долара от залога от 4000 долара – много далеч от богатството, което им беше обещано.

  Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците какво правят в коремчето на мама преди раждане:

Мандел фалира през 1995 г. и в един момент прекара 20 месеца зад решетките в Израел за измама на инвеститори.

Той живее във Вануату, далеч от светлините на прожекторите. Междувременно всички американски щати забраниха използването на неговата стратегия.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *