четвъртък , септември 19 2024

Изследване: Пуканките са толкова питателни, колкото плодовете и зеленчуците:

В наши дни изглежда, че нови изследвания на храненето се появяват ежедневно. И докато повечето от тях изглежда потвърждават какво е добро или лошо за нас, този е изненадващ.

Оказва се, че една порция от любимата закуска на всички, пуканки, се равнява на дневния ви прием на пълнозърнести храни.

Изследователи от университета Скрантън в Пенсилвания са стигнали до заключението, че пуканките са толкова здравословни, колкото човек би искал. Една порция пуканки задоволява ежедневната ни нужда от пълнозърнести храни.

Shutterstock

Пуканките са богати на антиоксиданти

Пуканките не само съдържат антиоксиданти, които могат да понижат нивата на холестерола в кръвта, но съдържат и един антиоксидант, полифенол. Този антиоксидант, който може да помогне в борбата с някои видове рак, се намира и в плодовете и зеленчуците – и това е, което ги прави (и пуканките) толкова здравословни, според The ​​Healthy Home Economist .

Изследователите спорят, че този антиоксидант не е толкова ефективен, когато се смеси с вода, така че полифенолът в пуканките всъщност е по-здравословен от този в плодовете и зеленчуците, според проучване на университета в Скрантън.

Изхвърлете солта и маслото

Все пак трябва да знаете, че най-хранителната част е черупката – или онази част, която винаги се забива в зъбите ви след филмова вечер.

Ако просто искате доброто на пуканките, без негативите, пропуснете солта и маслото и ще си спестите няколко калории.

Pexels

Каква добра новина! Това изследване прави филмовите вечери още по-добри. Споделете тази информация с други любители на пуканките.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *