четвъртък , септември 19 2024

Знаете ли, че ДИАБЕТЪТ се открива дори В УСТАТА? Ето на какви симптоми трябва да обърнете внимание…:

Има много симптоми, които показват диабет, като често уриниране, умора, необичайни кожни промени и различни гъбични инфекции. Специалистите обаче твърдят, че има и други симптоми, които показват, че имате диабет, и те са в устата ви.

Диабет тип 2 е все по-често срещано заболяване в света и се свързва с различни фактори като наднормено тегло и липса на физическа активност. Затова не е лошо да проверите симптомите, които показват дали страдате от диабет, за да започнете своевременно лечение.

„Диабетът е медицинско състояние, при което тялото не е в състояние да контролира нивата на кръвната захар. Високата кръвна захар може да доведе до повишена захар в слюнката ви, което може да увреди зъбите и венците ви“, обясни зъболекарката Аманда Шиан.

Симптомите, споменати от този зъболекар са: червени подути венци, които понякога кървят, венци, които се отдръпват от зъбите, разклатени зъби, сухота в устата, лош дъх, който остава дори след измиване.

Освен това заболяването на венците, известно като гингивит, е най-честият орален здравен проблем, свързан с диабета. Шиан заявява, че гингивитът се развива, когато плака и зъбен камък се събират по зъбите близо до линията на венците, дразнейки и възпалявайки венците.

Хората, живеещи с тази диагноза, са три пъти по-склонни да имат проблеми с венците и зъбите. Въпреки това, ако реагирате навреме, е възможно да запазите оралното си здраве.

  Научно доказано: киселите краставички намаляват стреса и подобряват съня:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *