четвъртък , септември 19 2024

Страдате ли от сенна хрема? Един чорап и малко ориз могат да намалят симптомите ви и да ви помогнат да дишате:

Пролетта и лятото могат да бъдат предизвикателство, тъй като броят на полените започва да нараства и симптомите на сенна хрема включват кихане, запушен нос, сълзене на очите и „гъделичкащо“ гърло.

Около половината от нас имат сенна хрема, а почти една трета от сенната хрема е толкова тежка, че хората трябва да променят начина си на живот, за да контролират симптомите си. Алергичен ринит е наименованието на поленовата алергия. 

Пролетта и лятото могат да бъдат предизвикателство, тъй като броят на полените започва да нараства и симптомите на сенна хрема включват кихане, запушен нос, сълзене на очите и „гъделичкащо“ гърло. Това състояние обикновено започва, когато сте дете или тийнейджър, но много хора го развиват по-късно в живота, съобщава Mirror .

д-р Никита Пател, асоцииран медицински директор във Vitality, каза, че сенната хрема е по-често срещана, отколкото хората си мислят, но може да се бори. Както при много други алергии, ключът към овладяването на симптомите на сенна хрема е избягването на излагане на алергените, които ги причиняват. Разбира се, това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено след като има голям шанс да срещнете прашец веднага щом отворите прозорец или излезете навън. Затова е необходим различен подход.

Според Allergy UK, хората, които страдат от сенна хрема, са по-склонни да страдат от влошено качество на съня, когато времето стане по-топло. Експертът по съня Сами Марго подчерта необичайно лекарство , което помага в борбата с неприятните симптоми на сенна хрема преди лягане. Тя каза: „Не е тайна, че сенната хрема е синоним на нарушение на съня, което води до умора през деня, раздразнителност и намалена производителност. Затова е важно страдащите от сенна хрема да предприемат стъпки, за да контролират симптомите си и да подобрят качеството на съня си.“

  Ето какво правят с месото в хипермаркетите, за да изглежда прясно и апетитно:

Сами има предложение, което си струва да опитате – чорап, напълнен с ориз . Тя обясни: „Налягането в синусите също е често срещан симптом на сенна хрема. За да предотвратите това, напълнете чист чорап с неварен ориз и го загрейте в микровълновата фурна за 30 секунди. 

След това го поставете на челото или върху очите си. Уверете се, че не е прекалено горещо, спането с чорап, пълен с ориз, е прост и ефективен метод, който може да помогне за облекчаване на налягането в синусите, причинено от сенна хрема. Топлината на чорап, пълен с ориз, може да помогне за облекчаване на дискомфорта в синусите и да насърчи релаксацията.

„Освен това теглото на чорапа може да осигури лек натиск, който може да помогне за облекчаване на главоболие и други форми на дискомфорт, причинени от сенна хрема“, добавя той. Тя също така препоръчва да спите с леко повдигната глава, за да помогнете при постназално капене. 

„Тази позиция може да помогне за изтичане на слуз от носните проходи, позволявайки на въздуха да тече по-свободно през дихателните пътища“, каза Сами. „Има няколко начина да спите в тази позиция, като например използване на специално проектирана възглавница или регулиране на главата на легло в леко повдигнато положение“.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *