четвъртък , септември 19 2024

Лекари искаха да приберат момиче със синдром на Даун в институция – 15 години по-късно тя е топ модел:

Празнуването на многообразието и различията между хората по света трябва да се приема естествено, независимо в коя държава или общество живеете.

Всъщност светът нямаше ли да бъде много скучен, ако всички действахме по един и същи начин? Така мисля.

Има много места и среди, в които през последните години е свършена много работа за насърчаване на включването на всички еднакво. На някои работи по-добре, отколкото на други, но посланието е ясно: само защото човек е различен от „нормалния“, това не означава, че не е способен на фантастични неща. https://vazhno.bg/Ако не, попитайте Кенеди Гарсия, момиче, чиито родители са й препоръчали да бъде прието в институция, когато е била съвсем новородена. Кенеди от Колорадо Спрингс, американския щат Колорадо, има синдром на Даун и според Metro лекарите са казали на майка й, че няма да има добро качество на живот.

Те се страхуваха, че ще трябва да носи памперси за възрастни и за нейно добро е най-добре да бъде отведена в специализирана институция.

Майката на Кенеди, Рене, реши да ги изгони всички от стаята. Тя нямаше да изостави бебето си и времето показа, че е била по-мъдра от всички лекари, които са я съветвали.

И до днес Кенеди участва в национални танцови състезания и работи като модел за големи марки в САЩ. Кенеди също се бори с рака и спечели битката срещу левкемията с желязна воля и голяма смелост.

Рене каза пред Metro : „В нощта, когато Кенеди пристигна, бях с разбито сърце, след като научих диагнозата му, защото всичко, което знаех, бяха негативни неща, лекарите и медицинските сестри просто ми нарисуваха много мрачна картина, но те не знаеха. Нямаха представа къде бъдещето на дъщеря ми беше насочено.

  Бай Милан: Няма да се оправим скоро – ние се отказахме от земята, която ни храни:

„Едва на следващата вечер, когато една акушерка ми каза колко красива е Кенеди, точно като дъщеря й, която също имаше същото състояние, почувствах искрица надежда.“

„Първото нещо, което я попитах, беше дали дъщеря й може да ходи, защото тя наистина не знаеше с какво си има работа и тя се засмя. Дъщеря му беше на 16 години и, разбира се, можеше да ходи.»

Кенеди показа, че препятствията са там, за да бъдат преодолявани. Младата жена позира за American Girl и Justice Clothing и подписа с KMR Diversity и Dream Talent Management.

Тя редовно пътува до Холивуд и Ню Йорк за кастинг и работа като модел, но също така обича да прекарва време с приятеля си Матю, който също има синдром на Даун.

За лекарите, които искаха да настанят Кенеди в институция, Рене има само едно мнение.

„Не е за вярване колко неинформирани бяха, а беше само преди 15 години“, казва майката. „Натъжавам се, че губех време да мисля за моменти като купуването на абитуриентска рокля, която бях накарана да вярвам, че никога няма да имам.“

Сега Рене и Кенеди прекарват част от времето си в обиколки на училища, за да обучават деца от всички възрасти за синдрома на Даун и как могат да подкрепят хората с това състояние. Кенеди бързо набира последователи в социалните медии, като вече може да се похвали с почти 70 000 последователи в Instagram .

„Много се гордеем с нея и всичко, което е постигнала“, обяснява Рене пред Metro . „Тя е фантастично момиче и сме толкова щастливи, че я имаме в живота си.“

  Тя заляла ореховите черупки с вряла вода и ги оставила да изстинат, а после останала страшно изненадана от ефекта

Каква светла история за бъдещето на момиче, което не е позволило на нищо да му попречи. Историята на Кенеди ми донесе голяма усмивка – желаем му всичко най-добро по пътя му.

Споделете тази статия, ако смятате, че разнообразието е красиво и за да отдадете почит на тази смела млада жена.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *